Rukomet

Mrtva utrka za polufinale

Ivan Forjan • ponedjeljak, 02.03.2009.
Mrtva utrka za polufinale
Foto: EPA

Tri kola prije kraja ovogodišnjeg izdanja ženskog dijela rukometne Lige prvaka, poznat je tek jedan sudionik polufinala. To je ekipa austrijskog Hypa, koja je doslovno samljela Ikast na gostujućem terenu i tako mirno čeka protivnika u polufinalu. Po svemu sudeći, čekat će ga do zadnjeg kola, jer situacija u B skupini iz kola u kolo postaje sve kompliciranija te sve četiri ekipe i dalje imaju šanse za plasman u poluzavršnicu...

Pobjedom od visokih deset pogodaka razlike na gostovanju kod Ikasta, rukometašice austrijskog Hypa stopostotnim učinkom plasirale su se u polufinale natjecanja. Prošlogodišnje finalistice suvereno drže vrh ljestvice s maksimalnih osam bodova te tako samo potvrđuju status prvih favoritkinja za trofej.

Utakmica je odlučena nakon prvih trideset minuta igre te Hypo odlazi na odmor s visokih osam golova prednosti. Najveći obol ugradile su Tóth sa šest te Ačimović i Nascimento s po pet pogodaka. Buduća Austrijanka, Sabine Englert, pomogla je s nekoliko sjajnih, ali nedovoljnih obrana, dok je Gro Hammerseng u porazu svoje ekipe sudjelovala sa šest pogodaka.

U drugoj gostujućoj pobjedi u skupini, stradala je nažalost naša Podravka, koja se porazom od Viborga oprostila od relnih šansi za plasman u poluzavršnicu. Igračice Zdravka Zovka jedino se mogu nadati dvama porazima Viborga, uz pretpostavku da i same ostvare dvije pobjede te vrate Viborgu u gostima s više od pet golova razlike. Zvuči kao teška misija. Trener Viborga, Jacob Vestergaard, nije skrivao zadovoljstvo nakon teško izborene pobjede: "Bilo je teško ostvariti ovu pobjedu, osobito nakon gubitka vrlo nam važne Bojane Popović. No, pobijedili smo, obrane sjajne Haraldsen digle su nas i na kraju smo zasluženo slavili."

Grupa B ponovno je pokazala izrazitu izjednačenost ekipa. Vodeće na ljestvici, rukometašice Oltchim Valcee porazom od Krima u Ljubljani kompromitirale su svoj status te sada imaju četiri boda kao i Slovenke. Najbolja pucačica Lige prvakinja, Andrea Lekić, ponovno je odvela svoje suigračice do pobjede. Postigavši devet pogodaka, od kojih je ovaj posljednji odlučio pobjednika, prometnula se u junakinju dana.

Obje ekipe borile su se do zadnje sekunde, igralo se čvrsto, ali uz puno golova. Ipak, presudili su veće htijenje i agresivnost domaćina. Pobjedu Krima najviše je kompromitirala Ardean s devet pogodaka, dok je sjajnim obranama s druge strane odgovarala Stefanisin.

U posljednjoj utakmici, i jedinoj neodlučenog rezultata, bodove su podijelile igračice Budućnosti i Györija. Iako su vodile cijelu utakmicu i kontrolirale rezultat, Mađarice su ispustile sigurno vodstvo od pet golova razlike te na kraju zamalo bile i poražene.

U redovima Crnogorki najviše su se iskazale Radičević s osam te Bulatović s pet pogodaka, dok su gostujuću ekipu predvodile Vérten i Tomori s po sedam golova. Györi je vodeća ekipa skupine s pet bodova, slijede ga Oltchim i Krim s po četiri te Budućnost na začelju s tri boda.

Liga prvaka (Ž) - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Ikast-Brande EH23:33Hypo Niederösterreich
Podravka Vegeta26:31Viborg
1Viborg 6196:166+3010
2Hypo Niederösterreich 6195:166+2910
3Podravka Vegeta 6177:186-94
4Ikast-Brande EH 6154:204-500

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!