Zimski sportovi

Kostelić: "Leđa ponovno bole"

Antonija Pavlić • subota, 28.02.2009.
Kostelić: "Leđa ponovno bole"
Foto: Dejan Popek

Ivica Kostelić je i u današnjem veleslalomu na 48. Pokalu Vitranc u Kranjskoj Gori uspio kraj svojeg imena upisati nešto bodova, no situacija s bolnim leđima se nažalost nije poboljšala. Bolovi su se nakon posljednjeg treniranja na Sljemenu dodatno pojačali i teško je sada uopće i predvidjeti što će donijeti završni dio sezone...

Veleslalomska utrka 48. Pokala Vitranc donijela je Ivici solidnih 11 bodova, no i zahvaljujući lošim vožnjama Benjamina Raicha, Aksela Lunda Svindala i Jean Baptiste-Grangea, očuvanje prve pozicije u ukupnom poretku Svjetskog kupa. U prvoj je vožnji Profesor napravio ogromnu pogrešku "poskočivši" na prijelomnici i izgubivši uslijed toga gotovo sekundu, dok je u drugoj vožnji odvozio deveto najbolje vrijeme te slijedom toga skočio za čak deset mjesta.

"Situacija s leđima nije najbolja, počinje me sve više boljeti i sada mogu sa sigurnošću reći da skijam s ozljedom koja traje i traje... Nisam pogriješio u prvoj vožnji zbog ozljede, staza je možda bila previše ravna, no s drugom koja je bila zavojita sam puno zadovoljniji. Moram biti sretan jer sam osvojio neke bodove, no u isto vrijeme i prilično zabrinut zbog ozljede koja očito ne misli popustiti", jadao se Ivica novinarima nakon utrke.

Što se točno dogodilo na prijelomnici u prvoj vožnji? "U skoku me bacilo udesno i nisam se mogao vratiti a da ne izgubim jako puno vremena. Mislim da sam tu izgubio gotovo sekundu, a nadoknaditi to u drugoj vožnji je bila gotovo nemoguća misija."

Sutra skijaši u Kranjskoj Gori voze posljednji slalom prije završnice u Areu; i to slalom koji će za Ivicu biti od najveće važnosti. Pitanje je samo koliko ova ozljeda koja je postala gotovo potpuno ovisna o lijekovima može spriječiti još jednog Kostelića da stavi ruku na veliki kristalni Globus? Borba će za svaki poen Svjetskoga kupa trajati sigurno do konca sezone - a Ivica će imati i još jednu svoj, interni fight. Može li svladati sam sebe?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!