Rukomet

Ponešto poznanica, no i nepoznanica

Goran Markuš • utorak, 03.03.2009.
Ponešto poznanica, no i nepoznanica
Foto: Kristijan Komarica

Iza nas je i predzadnje kolo rukometne Lige prvaka nakon kojeg su čak četiri kluba (Kiel, Flensburg, Veszprem i Ciudad Real) osigurali nastup u četvrtfinalu natjecanja. Za razliku od skupina III i IV, u skupinama I i II još se uvijek ništa ne zna i čak tri momčadi imaju šansu izboriti prolazak u posljednjem kolu borbe po skupinama...

Iako su u njihovom prvom međusobnom ogledu poraženi sa velikih 11 poena španjolski Portland San Antonio uspio je svladati gostujući HSV i situaciju u skupini I potpuno zakomplicirati. Sjajne obrane Tomasa Svenssona omogućavaju domaćinima rano odvajanje na velikih +8 koje gosti do poluvremena uspijevaju smanjiti za tek jedan gol.

Tijekom drugog poluvremena odlučni Nijemci pritišću, no lijeka za San Antonio jednostavno nisu imali. "Nadam se da će HSV dobiti Čehovske medvede i tako nam omogućiti da sami odlučujemo o svojoj sudbini", nakon susreta izjavio je trener domaćina, Chechu Villaldea. Valja napomenuti i kako je jedan od glavnih igrača Hamburga sa zabijenih pet golova bio upravo naš Blaženko Lacković.

Velikom trećom gostujućom pobjedom Veszprem je osigurao nastup u četvrtfinalu Lige prvaka dok će o prvoj poziciji ipak odlučiti posljednji krug glavne runde. Bila je to još jedna odlična obrambena igra gostiju, a kad je Marku Vujinu (12 poena) krenulo u napadu Španjolci su izgubili sve šanse za bilo kakvim preokretom. Međutim, svakako moramo spomenuti ponovno sjajnog Denisa Buntića koji je iza mreže Mađara spremio čak osam lopti.

Dva Šveđana, golman Dan Beutler i vrlo raspoloženi Oscar Carlen (7 golova) Flensburgu su osigurali prolazak skupine. Protiv Montpelliera domaćini su se dugo mučili, no kod rezultata 16:15 rade 4:0 seriju i utakmica je odlučena. Francusku momčad predvodio je svima nam dobro znani Michael Guigou (7 golova).

Nakon iznenađujuće pobjede u gostima Ciudad Real je slavio i u svojoj dvorani i tako uništio apsolutno sve šanse Barcelone za prolazak skupine. Kakvu takvu šansu gosti su održavali tijekom prvog poluvremena, no ponajviše zahvaljujući veličanstvenom Arpadu Sterbiku (21 obrana, 43%) Ciudad polako odmiče i bez većih problema upisuje četvrtu pobjedu u glavnoj skupini Lige prvaka.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 4

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Kiel37:29GOG
Atletico de Madrid32:29Barcelona
1Kiel 6210:174+3610
2Atletico de Madrid 6195:173+2210
3Barcelona 6181:183-24
4GOG 6166:222-560

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!