Košarka

Utakmica odluke

Branimir Korać • utorak, 03.03.2009.
Utakmica odluke
Foto: Nikola Movrić

Košarkaši Zadra imaju priliku isprati gorak okus poraza od FMP-a današnjom utakmicom s Turk Telekomom. Pobjeda Zadrane vodi u Torino na Final Eight, no još uvijek je u igri i Turk Telekom i Turke ne treba shvatiti olako...

Uoči Uniksa malo se tko nadao kako će se Zadar naći u poziciji kolo prije kraja osigurati prolaz na završni turnir Eurokupa. Međutim, hrabra i odlična igra u Kazanu donijela im je tu mogućnost i pobjedom protiv Turk Telekoma Zadar ima priliku naći se u Torinu.

Pobjedom Zadra u Kazanu u igru se vratio i Turk Telekom koji pobjedom u Zadru ima priliku produžiti nade za plasman u Torino. Turci su zasad jedinu pobjedu u Topu 16 ostvarili upravo protiv Zadra kojeg su svladali u prvom susretu u Ankari 89:82.

Iskusna je to momčad koja, slično kao i Zadar, u dobroj napadačkoj večeri može svladati svakoga. Međutim, oni također dosta ovise od šuta i ukoliko ih on ne služi, prođu kao što su prošli u domaćem susretu s Benettonom koji ih je usred Turske razbio 99:67.

Prvo ime Turk Telekoma je snažni Amerikanac Michael Wright. Najbolji strijelac i drugi skakač momčadi je ove sezone najkonstantniji igrač turskog predstavnika, igra na visokoj razini cijele sezone i Zadrani će imati težak posao zaustaviti ga.

Tu su i iskusni domaći igrači Serkan Erdogan i Tutku Acik, važni igrači u rotaciji Telekoma. Erdogan je sjajan šuter koji kada uđe u seriju može svaku momčad uništiti, Acik je dobar razigravač, ali sklon pogreškama i loše reagira na pritisak i može ga se zaustaviti.

Dobra vijest za Zadrane je neigranje novopridošlog Kenana Bajramovića koji nije na vrijeme registriran, ali uz dobru ide i loša vijest, a ona je kako ne može igrati niti Vladimer Boisa što skraćuje Sagadinovu rotaciju.

Prolaskom na Final Eight Eurokupa Zadar ima priliku djelomično se iskupiti za kompromitiranje prolaza na Final Four NLB lige. Turk Telekom je protivnik po mjeri za osiguranje nastupa u Torinu. Susret započinje u 19 sati u SC Krešimir Ćosić.

Eurokup Skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Uniks Kazan81:59Benetton Basket
Zadar94:86Türk Telekom BK
1Benetton Basket 51+35
2Uniks Kazan 33+51
3Zadar 33-16
4Türk Telekom BK 15-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup Skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Uniks Kazan81:59Benetton Basket
Zadar94:86Türk Telekom BK
1Benetton Basket 51+35
2Uniks Kazan 33+51
3Zadar 33-16
4Türk Telekom BK 15-70

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!