Košarka

I poraz donosi prolaz

Goran Markuš • srijeda, 04.03.2009.
I poraz donosi prolaz
Foto: EPA

Iako su večeras potpuno neočekivano poraženi od Artlanda košarkaši Bilbaoa pridružili su se još šestorici klubova koji su već uoči posljednjeg kola Top16 osigurali svoj prolazak skupine. Samo kod skupine K stvari još nisu potpuno jasne, a šesto kolo donijet će konačni ishod za Azovmaš i Hemofarm koji se bore za posljednje mjesto u Top8...

Skupina I

Prije samog susreta +14 koliko je bilo potrebno Khimkiju da bi osigurao nastup u Top8 činilo se kilometrima daleko, no fantastičnom igrom na domaćem terenu utakmicu su dobili sa nevjerojatnih 25 poena razlike. Ispred nešto više od 2500 gledatelja Ruse koji su već na poluvremenu pobjegli na velikih +19, predvodio je izuzetno raspoloženi Kelly McCarty (31 poen) kojemu se sa 21 poenom i osam skokova pridružio i sjajan Milt Palacio. Gosti večeras nisu imali čovjeka koji bi pokrenuo momčad jer tek 14 poena Billyja Keysa jednostavno nije bilo dovoljno.

Vezane vijesti

Dok su velikim slavljem svoj prolazak košarkaši Khimkija osigurali tek večeras Dynamo je ka Panelliniosu putovao po osiguranje prve pozicije - i uspjeli su. Iako su na leđima Stevana Nadjfejia (16 poena, 7 skokova) domaćini sjajno otvorili utakmicu i na odmor otišli sa solidnih +8, Brian Chase (30 poena) danas je bio nezaustavljiv i odličnim drugim poluvremenom košarkaši iz Moskve osiguravaju i petu pobjedu u grupi.

Skupina J

Iznenađujuće velikom pobjedom protiv Benettona košarkaši Unicsa nakratko su se nadali ostanku u igri za Top8, no pobjeda Zadra uništila im je sve šanse. Bila je to odlična utakmica u kojoj su se domaćini sjajnom drugom i trećom četvrtinom uspjeli odvojiti na ogromnih +18 što im omogućava mirno privođenje susreta kraju. Bila je to odlična partija Marka Popovića koji je tek 17 minuta igre iskoristio za odličnih 11 poena dok je Krešimir Lončar tijekom 25 minuta upisao osam poena, tri skoka i tri asistencije. S druge strane terena, Sandro Nicević odigrao je 31 minutu tijekom kojih je uz deset poena izborio i pet skokova.

Skupina K

Ovo je jedina skupina kod koje će zadnje kolo odlučivati o nečijem prolasku skupine. Naime, večerašnjom pobjedom nad Hemofarmom Azovmaš je ostao u igri za drugo mjesto koje im je udaljeno za točno 31 poen. Na leđima vrlo raspoloženog Khalida El-Amina (30 poena, 9 asistencija) domaćini su večeras iskoristili ogromnu 18:0 seriju tijekom treće četvrtine da bi osigurali jednu od najvažnijih pobjeda ove sezone.

Loša igra u drugom dijelu susreta zamalo je skupo stajala Pamesu našeg Nevena Spahije koja je četvrtom tijesnom pobjedom ipak osigurala nastup u Top8 i to već drugu uzastopnu godinu. Nošeni fantastičnim Vuleom Avdaloviće (19 poena) domaćini na poluvrijeme odlaze sa velikih +18. Gosti se ne predaju i ponajviše zahvaljujući Tadiji Dragičeviću smanjuju zaostatak na svega dva poena, no bliže nije išlo.

Skupina L

Sigurnom pobjedom nad Spirou Basketom našeg Dražena Anzulovića Lietuvos Rytas osigurao je prolazak skupine ne samo sebi već i košarkašima Bilbaoa. Potpuno dominantne domaćine predvodio je Chuck Eidson (19 poena, 5 skokova, 10 asistencija) dok kod gostiju niti jedan igrač nije uspio upisati dvoznamenkasti broj poena. U blijedu predstavu Basketa, nažalost, odlično se uklopio i hrvatski dvojac Pankreacije Barać (6 poena) - Jure Lalić (4 poena).

Iako su doživjeli potpuno neočekivani poraz od posljednjeg Artlanda nakon susreta košarkaši Bilbao nisu mogli skinuti osmijeh sa svojih lica. Naime, pobjeda Rytasa osigurala im je prolazak skupine i tako potpuno zasjenila današnji loš nastup protiv domaćih Dragonsa predvođenih odličnim Adamom Hessom (17 poena). Ipak, iza Marka Banića još je jedna odlična utakmica u kojoj je za 23 minute ubacio velikih 16 poena. Niti Damir Markota sa devet poena i četiri skoka ne može biti nezadovoljan dok je najlošiju večer imao Drago Pašalić upisavši tek četiri poena, dva skoka i dvije asistencije.

Eurokup Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Himki94:69Maroussi
Panellinios72:77Dinamo Moskva
1Dinamo Moskva 60+50
2Himki 33+22
3Maroussi 24-27
4Panellinios 15-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!