Rukomet

Červar objavio popis igrača

Vedran Attias • srijeda, 04.03.2009.
Červar objavio popis igrača
Foto: Kristijan Komarica

Iako nije prošlo puno vremena od završetka Svjetskog prvenstva u rukometu, pred našom je reprezentacijom novi izazov - kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2010., a naš prvi protivnik je Slovačka...

Hrvatska rukometna reprezentacija uskoro će ponovno biti - u pogonu. Pred našim rukometašima su kvalifikacijski susreti za Europsko prvenstvo koje će se igrati sljedeće godine u Austriji. Naši prvu utakmicu igraju 18. ožujka u Slovačkoj, a potom smo tri dana kasnije u Osijeku domaćini Grčkoj.

Izbornik Lino Červar objavio je širi popis od 28 imena, a na njemu se nalaze: vratari: Mirko Alilović, Venio Losert, Mislav Lončar, Mate Šunjić i Marin Šego; lijeva krila: Ivan Ninčević, Ljubo Vukić i Mateo Hrvatin; desna krila: Ivan Čupić, Vedran Zrnić i Zlatko Horvat; pivoti: Igor Vori, Željko Musa, Branimir Koloper i Andro Vladušić; vanjski igrači: Blaženko Lacković, Ivano Balić, Petar Metličić, Tonći Valčić, Josip Valčić, Damir Bičanić, Drago Vuković, Marko Kopljar, Jakov Gojun, Alen Blažević, Denis Buntić, Domagoj Duvnjak i Marko Koljanin.

Nastup Marina Šege i dalje je pod upitnikom jer se čeka suglasnost BiH saveza oko njegova nastupa za našu reprezentaciju. Zanimljivo, na popisu nema Gorana Šprema, no zato je tu Ivan Ninčević koji igra zaista dobro u Njemačkoj. Isto tako, na popisu je Alen Blažević, rođen 1986., čije vrlo dobre igre u Sloveniji nisu prošle nezapaženo.

Kapetan reprezentacije Petar Metličić se također nalazi na popisu, no on je sam rekao kako želi malo mira kad je u pitanju reprezentacija pa će tako on sigurno otpasti.

Červar je pozvao velik broj igrača, no neće svi u Slovačku: "Ovo je širi spisak, a onaj uži s desetak imena manje objavit ću sljedeći tjedan." Iako je lako već sada nabrojati nekoliko imena koji sigurno neće u najboljih 18, svakako će biti zanimljivo vidjeti odluku našeg izbornika jer će i neka "jača imena" morati otpasti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!