Nogomet

Austrija imenovala novog izbornika

Borna Rupnik • srijeda, 04.03.2009.
Austrija imenovala novog izbornika

Nakon što je početkom tjedna raskinuta suradnja s Karelom Brücknerom, Austrijskom nogometnom savezu nije trebalo mnogo vremena da mu pronađe nasljednika. Novo ime na austrijskoj klupi je domaći stručnjak Dietmar Constantini...

Bivši trener austrijskog prvoligaša iz Linza i njemačkog Mainza, Dietmar Constantini, novi je izbornik austrijske nacionalne nogometne vrste. Odlukom tamošnjeg nogometnog saveza, Constantini će naslijediti Čeha Karela Brücknera.

Austrija je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici započela senzacionalnom pobjedom nad Francuskom (3:1), ali tada je uslijedio niz loših rezultata, među kojima su bili i porazi od Srbije, odnosno Turske i Švedske u prijateljskim ogledima.

Stoga je pred Constantinija postavljen zadatak prekidanja crnog niza, a prvu će priliku za dokazivanje svojih sposobnosti imati 1. travnja u Klagenfurtu, kada Austrija u sklopu natjecanja u Skupini 7 dočekuje Rumunjsku.

53-godišnji Constantini već se jednom prilikom bavio svojim novim poslom: 1991. godine prihvatio je dužnost izbornika na privremenoj bazi i vodio tri susreta. Vrhunac igračke karijere doživio je u Wacker Innsbrucku, osvojivši dva domaća kupa.

U službenom priopćenju Austrijskog nogometnog saveza stoji da je Constantini bio njihov prvi izbor i izražava se zadovoljstvo donesenom odlukom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!