Košarka

Tomasovih 18 nedovoljno Realu

Vedran Babić • srijeda, 04.03.2009.
Tomasovih 18 nedovoljno Realu
Foto: Nikola Movrić

CSKA, Barcelona i Tau Ceramica tri su nova četvrtfinalista Eurolige. Rusi su na svome parketu porazili Fenerbahče, Barcelona je u španjolskom derbiju nadigrala Real kojeg je predvodio raspoloženi Marko Tomas, dok je Tau Ceramica u gostima savladala već unaprijed otpisani Prokom...

Skupina E

I prije ovoga kola momčad Prokoma je ispala iz svih mogućih kombinacija za četvrtfinale, pa stoga ni ne čudi visoka pobjeda Tau Ceramice u Sopotu (92:72). Domaćini su držali priključak samo u prvome dijelu (36:38), da bi im nakon toga Španjolci nestali iz vidokruga i nanijeli peti poraz u Topu 16.

Najefikasniji u sastavu momčadi iz Vitorije bili su Mirza Teletović s 22 te Pete Mickeal s 14 koševa, a najbolji domaći igrač bio je Pat Burke s 15 koševa i devet skokova.

Skupina F

Marko Tomas izjednačio je svoj najbolji učinak u Euroligi ove sezone. U prvom porazu njegovog Reala u drugome krugu protiv Barcelone 90:79, hrvatski reprezentativac je za samo 13 minuta igre ukrcao 18 koševa (3/4 za dva, 3/4 za tri, 3/3 sl. bacanja) i bio najbolji strijelac Madriđana. S 15 koševa pratio ga je Louis Bullock.

U ovoj skupini sve je riješeno s obzirom da je Real i prije gostovanja u Kataloniji izborio četvrtfinale, a s četvrtom pobjedom večeras mu se pridružila i Barcelona. Najzaslužniji za nju su David Andersen s 22 koša te Juan Carlos Navarro sa 16 koševa i šest asistencija.

Skupina G

Panathinaikos i Partizan već su u prošlome kolu izborili četvrtfinalna mjesta, pa večerašnji okršaj između Unicaje i Lottomatice nije imao natjecateljskog značaja. Ipak, domaćini su taj susret shvatili ozbiljnije te su s visokih 99:64 deklasirali Rimljane uz 33 poena i sedam skokova Amerikanca Thomasa Kelatija. Lottomatici je ovo peti poraz, a Unicaji druga pobjeda.

Skupina H

CSKA je, kao što se i očekivalo, pobijedio Fenerbahče 77:60 i potvrdio svoje mjesto u četvrtfinalu i pridružio se Tau Ceramici, Realu, Barceloni, Panathinaikosu i Partizanu. Prve dvije četvrtine protekle su u oscilacijama obaju momčadi, pa je tako prva četvrtina završila 27:13 za domaćine, a druga 22:11 u korist gostiju. Ipak, CSKA je u nastavku zaigrao kudikamo čvršće, a serija 11-0 krajem treće i početkom četvrte četvrtine razriješila je pitanje pobjednika.

Turskom prvaku nisu pomogle niti dobre partije Gordana Giričeka s 15 koševa (3/5 za dva, 1/4 za tri, 6/6 sl. bacanja), dva skoka i asistencijom, te Mirsada Turkcana (14 koševa, 10 skokova). Slovenci Erazem Lorbek i Matjaž Smodiš bili su jedini dvocifreni u redovima pobjednika s 18, odnosno 14 koševa, dok je Zoran Planinić za 14 minuta igre postigao osam koševa (3/3 za dva, 0/2 za tri, 2/3 sl. bacanja) te po jedan skok i asistenciju.

Ovakav rasplet skupine znači da ukoliko Montepaschi sutra savlada Cibonu sa sedam ili više koševa razlike, ima zagarantirano mjesto u četvrtfinalu, dok će CSKA u tom slučaju biti siguran na prvome mjestu.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Asseco Prokom Gdynia72:92Baskonia
Olympiakos84:81Armani Milano
1Olympiakos 51+50
2Baskonia 42+82
3Armani Milano 24-74
4Asseco Prokom Gdynia 15-58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!