Košarka

Vujčić odveo Olympiakos u četvrtfinale

Borna Rupnik • četvrtak, 05.03.2009.
Vujčić odveo Olympiakos u četvrtfinale
Foto: Kristijan Komarica

U odlučujućem dvoboju skupine E Olympiakos je nakon rovovske bitke svladao Armani Jeans iz Milana rezultatom 84:81 i pridružio se Tau Ceramici u četvrtfinalu Eurolige. U skupinama u kojima su četvrtfinalisti već bili poznati, slavili su Partizan i Maccabi...

Talijanski je predstavnik u Dvoranu mira i prijateljstva u Pireju došao ohrabren pobjedom iz prvog kola (76:74) i s planom prema kojemu su, ako ništa drugo, željeli Grcima skupo prodati svoju kožu. To je naposljetku i bio njihov maksimalni domet jer se Olympiakos predvođen našim Nikolom Vujčićem ipak pokazao spretnijim protivnikom.

Armani Jeans niti u jednom trenutku nije dopustio Olympiakosu da pobjegne na više od pet do šest koševa prednosti, a nisu uspijevali zaustaviti tek Vujčića i Bourousisa. S druge strane, koš domaćina nemilice su zatrpavali Amerikanci Michael Hall i David Hawkins.

Zahvaljujući takvoj, pomalo rastrganoj igri, Talijani su krajem treće četvrtine nakratko i poveli, a u posljednju su dionicu ušli u egalu (59:59). Međutim, tada do izražaja dolazi iskustvo grčke momčadi i Olympiakos ponovno stvara dovoljnu razliku koju je znao sačuvati i u završnici prožetoj slobodnim bacanjima.

U teško izborenu, ali slatku pobjedu vrijednu četvrtfinala Eurolige Nikola Vujčić ugradio je čak 27 koševa, uz šut iz igre 58%, četiri skoka, četiri ukradene lopte i tri asistencije. Bourousis je dodao 20 koševa i 14 skokova, a jedini je dvoznamenkasti strijelac kod Olympiakosa bio još Halperin (10 koševa). Armani Jeans su predvodili Hall s 27 koševa i devet skokova te Hawkins s 21 košem.

Alba je uz poljski Prokom i rimsku Lottomaticu ostala treća momčad bez pobjede u drugom krugu natjecanja. U Berlinu je posljednje mjesto u skupini F izbjegao Maccabi, preokrenuvši rezultat serijom 15:0 u trećoj četvrtini. Za konačno izraelsko slavlje 76:70 najzaslužniji su Charles Gaines (24 koša, 12 skokova) i Marcus Brown (21 koš), dok su najefikasniji domaćini bili Chubb i McElroy s po 14 poena.

Pred rekordnih 22 567 gledatelja u beogradskoj Areni Partizan je na krilima Uroša Tripkovića i Novice Veličkovića u zadnjih deset minuta slomio otpor Panathinaikosa i slavio rezultatom 63:56. U tvrdoj su utakmici Tripković i Lasme ubacili 12, a Veličković deset koševa, dok Grcima uz katastrofalan šut iz igre nije pomogao ni 21 poen Diamantidisa.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Asseco Prokom Gdynia72:92Baskonia
Olympiakos84:81Armani Milano
1Olympiakos 51+50
2Baskonia 42+82
3Armani Milano 24-74
4Asseco Prokom Gdynia 15-58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!