Liga prvaka - Glavna runda - grupa 1, 6. kolo, 04.03.2009.
HSV Hamburg
HSV Hamburg 32:31 Čehovski Medvedi
Čehovski Medvedi

Lacković i HSV ruše ruske snove

Goran Markuš • četvrtak, 05.03.2009.
Lacković i HSV ruše ruske snove
Foto: Davor Sajko

Iako su sjajno otvorili rukometnu Ligu prvaka i uoči posljednjeg kola sve imali u svojim rukama naš Blaženko Lacković i njegov HSV bili su prevelika prepreka za Ruse čiji prolazak skupine sada ovisi isključivo o ishodu subotnjeg ogleda FCK i Portlanda...

Pobjedom u gostima Čehovski medvedi su mogli osigurati prolazak u Top8, no odličan HSV novom je pobjedom još jednom dokazao zašto u povijesti kluba u Ligi prvaka kod kuće nikad nisu poraženi.

Nošeni Hansom Lindbergom (8 golova) domaćini su bolje ušli u susret i sve do rezultata 11:9 kontrolirali igru, no nekoliko sjajnih obrana Olega Gramsa i raspoloženi ruski dvojac Alexey Kamanin (7 golova) - Konstantin Igropulo (7 golova) bili su dovoljni za 0:4 seriju gostiju. Ipak HSV se uspijeva trgnuti i na poluvrijeme odlazi sa minimalnom prednošću.

Drugo poluvrijeme Hamburg nastavlja gdje je stao i ubrzo bježi na +4 koje održava sve do rezultata 25:21 kada nekoliko promašenih šansi, šansi koje su im mogle osigurati mirnu završnicu, Nijemci ne pogađaju što Rusi sjajno iskorištavaju i uskoro ponovno dolaze na minimalan gol zaostatka i sa loptom u rukama kreću po toliko željeno izjednačenje.

Ipak, čvrsti Johannes Bitter na vratima i odličan Pascal Hens koji četiri od svojih šest golova zabija u samoj završnici, odličnom predstavom domaćinima osigurava prvo mjesto u skupini. Svakako moramo pohvaliti i našeg Blaženka Lackovića koji je zabivši sedam golova sjajno nadomjestio rupu nastalu izostankom braće Lijewski.

Dok su Nijemci teren napuštali s velikim osmjesima na licima medvedi će sa strepnjom čekati subotnji ogled FCK i Portlanda, susret koji će odrediti njihovu budućnost u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Naime, jedina šansa za Ruse je pobjeda nemotiviranih domaćina koji u glavnom dijelu natjecanja još uvijek nisu skupili niti jedan bod.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

HSV Hamburg32:31Čehovski Medvedi
FCK Handbold28:27SDC San Antonio
1HSV Hamburg 6185:169+1610
2Čehovski Medvedi 6196:190+66
3SDC San Antonio 6174:17406
4FCK Handbold 6180:202-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!