Rukomet

"Atmosfera je fenomenalna"

Vedran Attias • četvrtak, 05.03.2009.
"Atmosfera je fenomenalna"
Foto: Davor Sajko

Nakon pobjeda u Celju i Chamberyju, igrači Zagreba su iz vrlo teške došli u - komfornu situaciju. U subotu u Ledenoj igraju protiv Celja, a pobjeda znači četvrtfinale...

Direkor kluba Bartol Kaleb sretan je što se situacija u klubu - popravila: "Obećanja koja smo dali prije sedam dana, na zadovoljstvo svih nas, smo ispunili. Momčad se vratila iz Francuske s bitnom pobjedom i otvorila put za prolaz dalje."

Unatoč tome, pred zagrebašima je težak zadatak - Celje: "U subotu nas čeka naš stari rival i protivnik pun izazova - Celje. Ne smijemo se zavaravati da će protivnik doći, pokloniti se i reći: "dobite nas koliko vam treba". Oni su poraženi u domaćem derbiju i sigurno će biti dodatno motivirani." U klubu očekuju paklenu atmosferu: "Ledena dvorana će biti toliko puna da će se led ispod - otopiti."

Koliko u klubu ozbiljno shvaćaju ovaj susret najbolje govori podatak da momčad, nakon dugo vremena, ponovno ide u karantenu dan prije susreta.

Što prije po karte

Očekuje se da će karte za utakmicu vrlo brzo planuti, a mogu se kupiti u četvrtak od 17.30-19.30, petak od 11-13 i 17.30-19.30 te na dan utakmice od 14.30 do početka. Cijena ulaznice je 30 kuna, a preporuča se svima koji planiraju ići na utakmicu da kupe svoje karte - što prije.

S obzirom da je Senjanin Maglajlija već dva dana bolestan, na konferenciju je došao "drugi dio" trenerskog tandema - Mirko Bašić: "Nažalost, nisu svi zdravi. Tonči Valčić još ne trenira, a Kiril Lazarov trenira smanjeno tako da ova tri dana nismo iskoristili kao ona prije prošlih utakmica."

Zagreb je protiv Celja - favorit: "Dolazi nam papirnato najslabiji protivnik skupine i malo je teže motivirati igrače, no ovo nam je prilika odužiti se publici koja nas prati iako doma igramo loše u Ligi prvaka. Publike ima puno i to igrači osjete i naravno da nam je svima skupa drago. Moramo smoći snage odigrati kvalitetnu utakmicu i dobiti. Nije uopće važno koliko, a onda imamo tri tjedna za pripremu."

Jedan od onih o kojem će mnogo ovisiti u subotu jest - Domagoj Duvnjak: "Nakon pobjede u Francuskoj, atmosfera je fenomenalna i svi jedva čekamo Celje kako bi osigurali četvrtfinale." Duvnjak cijeni protivnika, ali cilj je jasan: "Utakmica neće biti lagana i toga smo svjesni, ali pripremit ćemo se i nadam se pobjedi te ulasku u četvtfinale. U Francuskoj smo dali svoj maksimum i mislim da nitko nije bio sretniji od nas."

Najskuplje pojačanje Zagreba, Ivano Balić, u Francuskoj je odigrao sjajnu utakmicu. Kao i uvijek kada se radi o Baliću, prvo pitanje je: "kako zdravlje?: "Bolje sam svaki dan i zadovoljan sam kako ide", rječit je bio genijalni rukometaš Zagreba. Balić ima dobitnu formulu za utakmicu: "Neće biti lagana utakmica. Trebamo imati ozbiljan pristup kao u prošle dvije utakmice i neće biti problema. Posebno u obrani."

Celje je prije nekoliko dana izgubilo domaći derbi, a malo su promijenili igru u odnosu na prvu utakmicu Zagreba i Celja: "Više ne igraju s tri dešnjaka, igraju s Gajičem na desnom vanjskom i tako. Unijeli su promjene, ali to nama neće biti neko iznenađenje. Večeras ćemo ih gledati pa ćemo znati više", rekao je Mirko Bašić.

Glavni menadžer i "alfa i omega" kluba, Zoran Gobac, sretan je što je Zagreb ponovno - in: "Davno nije bilo tolikog interesa za našu utakmicu. Šanse su nam 95 posto za prolaz, a igrači i stručni stožer će napraviti sve da tih pet posto - ne bude problem."

Cilj Zagreba ove godine je jasan: "Klub se godinama diže i cilj nam je doći u - polufinale. Objektivno, nema nepobjedivih momčadi i, pogotovo u Zagrebu, možemo dobiti svakoga. Imamo moćnu momčad koja igra sve bolje i bolje i to će ponovno dokazati protiv Celja, a onda - protiv svakoga imamo šanse."

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

RK Zagreb31:18Celje Pivovarna L.
Rhein-Neckar Löwen40:25Chambéry
1Rhein-Neckar Löwen 6188:164+248
2RK Zagreb 6176:158+188
3Chambéry  6177:178-18
4Celje Pivovarna L. 6149:190-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!