Liga prvaka, Glavna runda, 2, 6. kolo, 07.03.2009, 17:30 h, Dom Sportova, Zagreb, gledatelja: 7000
Suci: Malasinskas i Gečevičius (Litva)
RK Zagreb
RK Zagreb
31:18 Celje Pivovarna L.
Celje Pivovarna L.

Preko Celja do veselja

Ante Jukić • subota, 07.03.2009.
Preko Celja do veselja
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su ih prošlotjednom pobjedom u Chamberyju širom otvorili, rukometaši CO Zagreb danas su prošli kroz vrata koja ih vode u četvrtfinale Lige prvaka. Igrači Senjanina Maglajlije u prepunoj Ledenoj dvorani s uvjerljivih 31:18 svladali su Celje, a najbolji strijelac utakmice bio je sjajni Kiro Lazarov...

RK Zagreb
Celje Pivovarna L.
RK Zagreb
Celje Pivovarna L.
IgračiGO7mIsk.
1Marin Šego ----
3Mateo Hrvatin 1---
4Domagoj Duvnjak 2--1
6Denis Špoljarić ----
7Kiril Lazarov 10-4/5-
10Igor Vori 1---
11Mirza Džomba 4---
12Gorazd Škof -14--
13Josip Valčić ---1
14Marko Kopljar 1---
18Zlatko Horvat 3---
23Ljubo Vukić 2---
24Tonči Valčić 5---
34Ivano Balić 2--1
Trener: Senjanin Maglajlija   
UKUPNO31144/53
IgračiGO7mIsk.
1Aljoša Čudič ----
2Renato Sulić 1---
4Jan Gergorc ----
5Dragan Gajić 2--1
8Branko Bedekovič ----
10Alem Toskić 2---
12Beno Lapajne ----
13David Špiler 2--1
14Nikola Kojić ----
16Aljoša Rezar -14--
17Vasja Furlan 1---
20Tomas Rezniček 1---
21Mirsad Terzić 1--3
23Eduard Kokšarov 8-2/4-
Trener: Tone Tiselj   
UKUPNO18142/45

Iako je sport vidio i većih iznenađenja od onog koje bi predstavljala večerašnja pobjeda Celja u Zagrebu, od samog početka bilo je potpuno jasno da gosti iz Slovenije jednostavno ne mogu pomrsiti "račune" svojim starim rivalima. Poučeni iskustvima iz povijesti (najsvježiji je primjer od prije tri tjedan, kada je Ledenu dodatno ohladio Chambery), zagrebaši su gotovo cijelu utakmicu odigrali na visokoj razini. Hrvatski prvak vodio je od prve do zadnje minute, a prednost se u konačnosti zaustavila na visokih 31:18.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Kiro Lazarov, koji je postigao deset golova, no ono što posebno veseli je da su se gotovo svi igrači upisali u listu strijelaca. Svoj dio posla na vratima je, pak, odradio Gorazd Škof, "skinuvši" 14 lopti bivših suigrača. Kod Celja, klasa za sebe bio je Eduard Kokšarov, strijelac osam pogodaka.

Senjanin Maglajlija utakmicu je započeo s Balićem, Tončijem Valčićem i Lazarovim u vanjskoj liniji, Vorijem na crti, Vukićem i Džombom kao opasnostima s krila, te neprikosnovenim Škofom među vratnicama. Još se gosti iz Celja nisu pošteno okrenuli, a na semaforu svijetli velikih 6:1 za Zagreb, tako da je Tone Tiselj bio prisiljen zvati time-out već u sedmoj minuti. Po dva pogotka za našeg prvaka u tom su furioznom razdoblju zabili Džomba i Balić, jedan su dodali Lazarov i Vukić, i sve je zaista izgledalo savršeno u krcatoj Ledenoj dvorani u tim trenucima.

Odmah nakon minute predaha po drugi puta u listu strijelaca se upisuje Vukić, dok Celjani s druge strane nikako ne uspijevaju pronaći put do mreže. Konačno, 11 minuta nakon gola Kokšarova za 1:1, sušu je prekinuo naš Renato Sulić, koji pogađa za 7:2 u 12. minuti.

Polovinom poluvremena Maglajlija radi prve promjene, umjesto Balića i Valčića starijeg ulaze Tončijev brat Josip i Domagoj Duvnjak, a razdoblje koje slijedi je možda i najlošija dionica zagrebaša u današnjoj utakmici. Od osme do 23. minute domaćini su postigli samo jedan gol, što je Celjanima omogućilo dolazak na sasvim podnošljivih 8:5. Klupa Zagreba shvaća da je "vrag odnio šalu", na parket se vraćaju udarne snage i to je i više nego lijepo 14:6 vodstvo našeg prvaka na odlasku na odmor.

Isključenja Duvnjaka i Balića na početku drugog dijela omogućuju gostima ekspresno smanjenje na 15:10 (tri uzastopna pogotka Kokšarova), no Zagreb se vrlo brzo vraća na standardnih 7-8 pogodaka prednosti, što je definitivno slomilo otpor Celja. Svojih pet minuta sredinom drugog dijela dočekao je Zlatko Horvat na krilima, čija tri pogotka Zagreb u 47. minuti prvi puta vode na +10 (23:13).

U završnici utakmice domaćini su do kraja otpustili kočnice, tako da su golovi sijevali sa svih strana. Prvijenac u Ligi prvaka zabio je Kopljar, nezaustavljivi Lazarov došao je do jubilarnog desetog u večerašnjem dvoboju, a u zadnjoj minuti u listu strijelaca upisao se i Igor Vori. Završilo je, dakle, sa uvjerljivih 31:18 našeg prvaka, koji su potvrdili ono što smo znali i prije utakmice - CO Zagreb će igrati u četvrtfinalu Lige prvaka.

Sada, kada su obavili svoj dio posla, zagrebaši se u potpunosti mogu okrenuti sutrašnjem dvoboju Löwena i Chamberyja, koji će riješiti sve preostale nepoznanice u Skupini 2. Napuste li Francuzi Njemačku neporaženi, zadržat će prvo mjesto u skupini, dok će Zagreb u bečki ždrijeb četvrtfinala ući s pozicije broj dva. Pobjeda, pak, momčadi iz Mannheima dodatno će začiniti rasplet, u kojem bi i naš prvak (ako Nijemci ne slave s više od četiri pogotka prednosti) mogao zasjesti na pole position, te na taj način dobiti mogućnost za lakšeg suparnika u četvrtfinalu.

Ovo lakšeg, dakako, treba uzeti s rezervom, s obzirom na činjenicu da će u ponedjeljak svoje mjesto u "bubnju" zauzeti imena osam podjednako kvalitetnih momčadi. Određena pogodnost za prvoplasirane je uzvratni susret na domaćem terenu, no kako Zagreb ove sezone možda čak i bolje igre pruža u gostima, tako ni ovaj faktor, barem u slučaju našeg prvaka, ne treba smatrati pretjerano važnim.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

RK Zagreb31:18Celje Pivovarna L.
Rhein-Neckar Löwen40:25Chambéry
1Rhein-Neckar Löwen 6188:164+248
2RK Zagreb 6176:158+188
3Chambéry  6177:178-18
4Celje Pivovarna L. 6149:190-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!