Nogomet

"Vjerujem u ovu momčad"

Vedran Attias • ponedjeljak, 09.03.2009.
"Vjerujem u ovu momčad"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Novi trener Dinama Krunoslav Jurčić uspješno je krenuo na svojem novom poslu i upisao tri vrijedna bodu na gostovanju u Osijeku, no svjestan je kako je pred njim puno posla...

Nakon utakmice u Osijeku Krunoslav Jurčić rekao je kako je zadovoljan rezultatom, a dan nakon - razmišljanje je vrlo slično: "Zadovoljan sam rezultatom i reakcijom igrača gdje sam tražio da momčad pokaže karakter iako pouzdanje nije na nivou. Pobijedili smo i kupili vrijeme za "uštimati" ostale stvari."

Pobjeda je "kupila vrijeme"; koliko će vremena trebati da Dinamo počne izgledati kako bi to novi trener želio?: "Koliko vremena? Teško je to precizno reći, ali s obzirom na potencijal momčadi - vjerujem da će to biti jako brzo." A koliko će trebati vremena da Miroslav Slepička počne ispunjavati očekivanja publike?: "Bilo bi neozbiljno davati takve prognoze. Treba dečkima dati vremena za prilagodbu jer je njima ipak sve još novo."

Miš ispred svih

Na karijeru Krunoslava Jurčića utjecalo je mnogo trenera, no jedan je čovjek ipak ispred ostalih: "Čovjek kojeg ja smatram svojim učiteljem je pokojni Zdravko Jurčić Miš. On je nesumnjivo mene profilirao kao čovjeka i nogometaša. Ja sam razmišljao trenerski već kao igrač jer sam bio uskraćen motoričkim mogućnostima, a na mene su utjecali Ćiro Blažević, Otto Barić, Ilija Lončarević, Stanko Poklepović, Osvaldo Ardiles i Gigi Simoni."

Je li trener Plavih zadovoljan agresivnošću svoje momčadi na kojoj je inzistirao?: "S time sam zadovoljan. Sad su svi kao preko noći skužili kako treba igrati protiv Dinama i to je i Osijek prezentirao pa mi je bilo jako bitno da moji igrači odgovore." Naravno, agresivnost nije najbitnija stvar: "Uz agresivnost, želim da moja momčad stvori i tečnu igru iz koje onda dolaze šanse i golovi."

Ako su gledatelji nešto mogli vidjeti u Gradskom Vrtu to je definitivno bila - agresivnost. Plavi su napravili 29 prekršaja: "Ja želim agresivnost, ali i kontrolu igre te protok lopte. Osijek je igrao jako agresivno i normalno da su pali pred kraj utakmice jer rijetko kada oni tako igraju. Ja nisam pristalica velikog broja faulova jer to uništava ritam utakmice. To je previše prekida i gubi se nit utakmice, a samim time i kvaliteta utakmice, no morate znati da u takvim "fighterskim" utakmicama sudac vrlo često sudi sve kako bi se osigurao."

Priliku na desnoj strani vrlo je dobro i protiv Slavena i protiv Osijeka iskoristio Ivan Tomečak: "Jako sam zaodovoljan, a posebno imponira njegova mirnoća i činjenica što preuzima rizik, no o profilu igrača ispred njega i profila na drugoj strani ovisi hoće li igrati. U svakom slučaju je pokazao kako je kapacitet za Dinamo." Što se tiče njegovih konkurenata, Lovren se oporavio od prometne nesreće te se priključuje treninzima, kao i Etto, dok je Chago "ipak za nijansu ispod što se tiče tjelesne pripreme od ostalih".

Puno kombinacija na krilima

Ibanez je pružio vrlo dobre igre krajem polusezone na lijevom krilu. Vidi li ga novi trener na toj poziciji ili u obrani?: "Jedna od kombinacija su on i Hrgović, no obojica vole doći na centaršut pa je dobro imati dešnjaka na toj strani koji ulazi u sredinu i tako otvoriti prostor. Inače volim kombinirati krila da recimo jedno više ulazi u sredinu i igra dok je drugo baš krilo koje probija stranu."

Kao i Tomečak, Ilija Sivonjić također je odigrao dobru utakmicu: "Nisam pristalica stavljati igrače na pozicije gdje se ne osjećaju ugodno, no htio sam donijeti agresivnost. On se muči s dionicama koje mora istrčavati, no njegova je želja izuzetna i s time sam zadovoljan." Kakva je bila priprema za utakmicu o Osijeku, odnosno je li bila prisutna nervoza prije debija na klupi?: "Mislio sam da ću biti nervozniji, ali ja vjerujem u ovu momčad. Kratko sam ovdje, ali sam vidio njihove kapacitete i to mi je dalo mirnoću."

Odlika velikih trenera, a i ljudi, jest - želja za učenjem, a toga Jurčiću svakako ne manjka: "Namjeravam se čuti s Marijanom Vlakom i Ilijom Lončarevićem jer želim sa svima biti u korektnim odnosima, a posebno mi koristan može biti razgovor s Marijanom koji je bio s momčadi", završio je novi trener Plavih.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!