Nogomet

"Ne namjeravamo se predati"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 09.03.2009.
"Ne namjeravamo se predati"
Foto: EPA

Atletico Madrid prekinuo je prvenstvenu seriju Reala od deset uzastopnih pobjeda, a Liverpool je desetak dana ranije Santiago Bernabeu napustio uzdignutih ruku. No, kapetanu Kraljevskog kluba prije gostovanja na Anfieldu ne nedostaje optimizma...

Real Madrid u grad Beatlesa putuje samo s jednom namjerom. U utorak im protiv najslavnijeg engleskog kluba treba pobjeda, a jedna od ključnih figura na legendarnom travnjaku Anfielda mogao bi biti upravo kapetan Raul. Njegova zadaća, kao i njegovih suigrača iz napada, bit će nadmudriti obrambeni blok Rafaela Beniteza.

Najbolji strijelac Reala u povijesti svjestan je kakav ga posao čeka u Engleskoj: "Naš je cilj prilično jasan - moramo postići dva gola. Poraz u prvoj utakmici nas je prilično uzdrmao, ali ne putujemo u Liverpool bez šansi i nemamo se namjeru predati".

Španjolski je nogometaš u razgovoru za The Times istaknuo i pozitivan utjecaj trenera Juandea Ramosa, kojeg smatra pozitivnom promjenom: "Imamo snage pobijediti Liverpool na Anfieldu. Nakon dolaska Juandea Ramosa pokazujemo više discipline u igri".

Pritom je pojasnio i što je bila najveća mana njegove momčadi u prvom dijelu sezone: "Tada smo imali dosta problema. Postizali smo dosta golova, ali smo ih previše primali. To nas je koštalo velikog broja bodova, no sada smo u dobroj tjelesnoj formi i psihički smo jaki".

S obzirom da i jednima i drugima u domaćem prvenstvu naslov polako izmiče iz ruku, Liga prvaka im je jedina preostala prilika za spas sezone i na Anfieldu se očekuje pravi nogometni praznik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!