Košarka

"Nema razloga za odmor"

Ivor Krapac • utorak, 10.03.2009.
"Nema razloga za odmor"
Foto: Nikola Movrić

Iako je nada u prolazak u četvrtfinale Eurolige nestala prošlotjednim porazom od 16 razlike u Sieni, Velimir Perasović najavio je da će Cibona u srijedu dočekati CSKA s dovoljno motiva za pobjedu. Trener Cibosa ne planira nikom od svojih glavnih aduta dati slobodan dan bez obzira što u subotu slijedi puno važniji ogled u Draženovom domu...

Dolazak aktualnog prvaka Europe uvijek je poseban motiv za suparnike, a i dovoljno velik magnet za privlačenje navijača u dvoranu. Iako susret s gostima iz Moskve, koji je na rasporedu u srijedu u 20 sati u Draženovom domu, više nema značaja za rasplet skupine H Topa 16, Velimir Perasović tvrdi da njegova momčad neće razmišljati o suboti i Partizanu u NLB ligi, ogledu u kojem Cibosima pobjeda znači i osiguranje Final Foura toga natjecanja.

Ulaznice idu solidno

Kako je kazao Cibonin glasnogovornik Ivan Jurković, prodaja ulaznica za sutrašnju utakmicu ide dobro i za očekivati je da će Draženov dom biti pun. Velik je interes i za subotu i Partizan, a za obje utakmice ima zainteresiranih iz različitih dijelova Hrvatske. Javljaju se iz Istre, Rijeke, Slavonije...

Vezane vijesti

Ulaznice se prodaju svakog dana od 9 do 20 sati u fan-shopu u Ciboninom prolazu, a blagajna na ulasku u dvoranu bit će otvorena sutra u 16, četiri sata prije početka utakmice.

CSKA je sigurno prvi u ovoj skupini, a Cibona ne može s treće pozicije i u sutrašnjoj utakmici neće biti posebnog rezultatskog pritiska za bilo koju momčad. No, bit će želje da se pruži što bolja igra i pokuša zaskočiti branitelj naslova.

"Ovo je naša zadnja utakmica u Euroligi, igrat ćemo protiv prvaka Europe i naša je ambicija odigrati dobru utakmicu, pokušati pobijediti i na taj se način oprostiti od naših navijača što se tiče ovog natjecanja", kazao je Perasović: "Evidentno je da ne možemo usporediti važnost ove utakmice i one protiv Partizana, no ova je prva po redu. Očekujemo punu dvoranu i dobru atmosferu, sigurno je da nećemo previše kalkulirati, možda jedino u rotacijama, ali želimo dobiti ukoliko je moguće."

Problema s ozljedama nema, a najavljene kalkulacije u rotacijama tijekom utakmice, dodao je Peras, donijet će veću priliku onima koji nisu igrali ili su imali manju minutažu proteklog vikenda protiv Bosne u Sarajevu. U tom su susretu, podsjetimo, svih 40 minuta na klupi proveli Lukša Andrić, Robert Troha i mladi Tomislav Zubčić.

"Tijekom cijele sezone ponašali smo se tako da je svaka sljedeća utakmica važna, na taj način pokušavam motivirati igrače, a na kraju je na meni i na stručnom stožeru način na koji ćemo to izbalansirati da neki ne budu previše vremena na parketu", nastavio je trener Cibosa: "No, od ove utakmice do subote je dovoljno vremena za regeneraciju. Apsurdno je razmišljati na način da sada trebam odmoriti igrače, imat će dovoljno vremena za odmor za sljedeću utakmicu."

Dolazi Bertomeu

Poseban gost na sutrašnjem susretu bit će Jordi Bertomeu, izvršni direktor Eurolige, koji je u Zagrebu u radnom posjetu. Nadajmo se da će Bertomeu vidjeti sliku kakva je bila u svim dosadašnjim ovosezonskim Ciboninim euroligaškim utakmicama - punu dvoranu i navijanje koje Cibose gura prema pobjedi.

Susret s gostima iz Moskve nema veći rezultatski naboj, no niz odličnih ovosezonskih Ciboninih euroligaških nastupa zaslužuje i lijep kraj.

Peras je istaknuo da je važno zadržati natjecateljski ritam, a u slučaju nedavno pristiglog Brenta Wrighta, koji nije registriran za Euroligu, čak mu je žao što ne može igrati protiv Moskovljana s obzirom da bi mu odlično došlo dodatno uigravanje s momčadi.

Ciboni očito u mislima neće biti kalkuliranje i ulazak u utakmicu "pod ručnom kočnicom", a što očekivati od Ettorea Messine i njegove momčadi? Perasović smatra da ni tu neće biti popuštanja, a složio se s Messininim mišljenjem da bi Zoran Planinić mogao biti osobito motiviran: "Bit će puna dvorana, dolazi u svoju zemlju, ovdje je nekad igrao... Željet će odigrati dobro, pokazati se pred svojim navijačima, a sigurno će biti i njegovih prijatelja na utakmici."

Dakako, neće trebati razmišljati jedino o hrvatskom reprezentativcu. Moskovljani imaju i niz drugih aduta, a protiv momčadi takve kvalitete, kako je ustvrdio i trener Cibosa, svi žele pružiti maksimum - bez obzira u kakvoj situaciji bili.

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!