Košarka

Perković se provukao

Branimir Korać • srijeda, 11.03.2009.
Perković se provukao
Foto: Nikola Movrić

Poznati su svi sudionici Final Eight turnira Eurochallenge kupa. Kroz iglene uši tamo se provukao i Perkovićev Oldenburg iskoristivši gostujuću pobjedu 72:70 Choleta u Nizozemskoj....

Skupina I

Rodrigue Beaubois izbacio je EiffelTowerse s Final Eight turnira Eurochallengea. U neizvjesnom susretu on je bio ključni čovjek u gostujućoj pobjedi Choleta 72:70. S njegove dvije trice u posljednje dvije minute Cholet je stvorio prednost koju Nizozemci na kraju nisu uhvatili i ostali su bez druge pozicije i prolaza dalje. Cholet je već ranije osigurao prvo mjesto i prolaz. Claude Marquis ubacio je 18 poena uz 12 skokova kod gostiju dok je junak Rodrigue Beaubois dodao 18 poena (5/6 trice). U domaćem sastavu Anthony Richardson ubacio je 26 poena uz osam skokova, a Kees Akerboom dodao je 15 poena i pet skokova.

Poraz Nizozemaca na drugu poziciju gurnuo je Telekom iz Bonna koji je 67:59 nadigrao Liege u gostima. Telekomu niti pobjeda ne bi značila ništa u slučaju da je Eiffel slavio, međutim, ovako je došao ispred njega. U Liegeu su ih predvodili Earl Rowland s 22 poena i Winsome Frazier s deset poena. Kod Liegea Christopher Hill ubacio je 12 poena, a Will Thomas 11 uz devet skokova.

Skupina J

Virtusu je za prolaz u završnicu trebala pobjeda na gostovanju u Kijevu. Nju su i ostvarili svladavši domaćina bez većih problema 69:57. Rasterećeni Kijevljani odigrali su utakmicu u laganom ritmu i na kraju upisali poraz koji nije nikakvo iznenađenje. Kod Virtusa istaknuli su se Petri Koponen i Earl Boykins s po 15 poena te Rayshawn Terry sa 16 poena i sedam skokova. Kod poraženih Artur Drozdov ubacio je 20 poena uz pet skokova, a Manučar Markoišvili dodao je 14 poena i šest asistencija.

EWE Baskets se nadao pobjedi u Istanbulu kod Galatasaraya i porazu Virtusa i Kijevu kako bi prošli dalje. Na kraju je ostvaren samo prvi uvjet te im pobjeda 89:82 nije ništa značila. Je'Kel Foster s 26 poena (6/8 trica) vukao je Oldenburg za koji je Jasmin Perković u 30 minuta ubacio 12 poena uz šest skokova. Kod Galatasaraya Anthony Tolliver ubacio je 26 poena uz pet skokova, a Atkins i Gurović dodali su po 14 poena.

Skupina K

Proteas EKA AEL je u stilu prvoplasirane momčadi skupine odradila posljednju utakmicu i svladala Lokomotiv iz Rostova 74:60. Ciprani su dominirali cijelim susretom i na krilima 14 poena Radojevića te po 13 Mujezinovića i Subotića otišli su do pobjede. Kod Rostovljana 13 poena ubacio je Rawle Marshall, a po 11 Szewczyk i Babičev.

Ural Great je gostujućom pobjedom kod Cajasola stigao do Final Eighta. Rusi su slavili 81:76 i tako ostvarili veliki uspjeh u koji je malo tko vjerovao nakon što je Cajasol u Rusiji potpuno deklasirao Ural. Kreator pobjede bio je Darius Washington s 19 poena te po pet skokova i asistencija dok mu je pomoć pružao s 13 poena Ralph Biggs. Kod Cajasola 16 poena ubacio je Tyronne Ellis, a 13 Duško Savanović.

Skupina L

Triumf je prvu poziciju u skupini L potvrdio visokom pobjedom na svom parketu protiv CSK Samare 86:67. Samara je izgubila sve šanse za prolaz dalje i neambicioznom igrom nije puno toga dobrog napravila. Triumf je to iskoristio i s 22 poena Toporova i 21 Dmitrieva stigao do pobjede. Kod Samare najbolji su bili Clancy s 19 i Šljivančanin s 18 poena.

Dexia je na svom parketu tražila pobjedu s 12 poena viška protiv EclipseJeta kako bi prošla dalje, međutim, nije uspjela. Nizozemci su slavili i u Belgiji i to 93:86. Van Paasen s 24 poena te s po 19 Greene i Harrison nose najveće zasluge za pobjedu dok su domaćina predvodili Reinking s 19 i Green s 18 poena.

Eurochallenge skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

EiffelTowers Den Bosch70:72Cholet
Belgacom Liege59:67Telekom Baskets Bonn
1Cholet 51+42
2Telekom Baskets Bonn 33-10
3EiffelTowers Den Bosch 24-10
4Belgacom Liege 24-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!