Rukomet

Hrvati u lovu na visoke pozicije u IHF-u

Robert Jelečević • četvrtak, 12.03.2009.
Hrvati u lovu na visoke pozicije u IHF-u
Foto: Davor Sajko

Egipatska prijestolnica Kairo biti će domaćin 32. kongresa Međunarodne rukometne federacije. Kongres je na rasporedu od 3. do 7. lipnja, prenose službene stranice IHF-a.

Najzanimljivije teme skupa su određivanje domaćina slijedećeg Svjetskog prvenstva te izbor predsjednika IHF-a. Za nas će posebno zanimljivi biti izbori za glavnog tajnika IHF-a, članove izvršnog odbora, predsjednika medicinske komisije, predsjednika komisije za promiđžbu i odnose s javnošću te povjerenika za natjecanja mlađih dobnih kategorija. U tim izborima i Hrvatska ima svoje kandidate.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Sandi Šola, kandidat je za dvije pozicije. Protukandidati u izboru za rizničara IHF-a su mu Tapio Arponen (FIN), Gunnar K. Gunnarsson (ISL) i Taoufik Khouaja (TUN).

U drugom izboru Sandi Šola pokušati će izboriti mjesto u izvršnom odboru IHF-a. U njega se biraju tri člana, a prijavilo se šest kandidata. Uz našeg predstavnika kandidirali su se: Joël Delplanque (FRA), Andrzej Krasnicki (POL), Francesco Purromuto (ITA), Tapio Arponen (FIN) i Marit Breivik (NOR).

Šef liječničke službe hrvatske rukometne reprezentacije, Mladen Miškulin, kandidirao se za predsjednika medicinske komisije. Njegovi konkurenti su: François Gnamian (CIV), Hans Holdhaus (AUT), Inge-Lis Kanstrup (DEN), Hosni Abdul Rahman (KUW).

Direktor marketinga hrvatske rukometne reprezentacije, Silvio Njirić, kandidat je za predsjednika promiđžbe i odnosa s javnošću. Uz njega prijavili su se: Carin Nilssen Green (SWE), Fabiano Redondo (BRA), Princess Sumaya El Hassan (JOR), Alenka Cuderman (SLO), Vadyslav Mylenkyi (UKR). Isti kandidati konkurirati će i za povjerenika natjecanja mlađih dobnih kategorija.

Na kongresu ćemo također dobiti odgovor na pitanje hoće li Hassan Moustafa u konkurenciji Jean Kaisera (LUX) i Gudmundur A. Ingvarssona (ISL) izboriti još jedan mandat čelnog čovjeka svjetskog rukometa.

Hrvatska, kao svjetska rukometna velesila, ima potpuno pravo na pozicije u čelništvu Svjetske rukometne federacije. Gospodo iz IHF-a, na Vama je red...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!