Rukomet

"Moramo igrati pametno"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 16.03.2009.
"Moramo igrati pametno"
Foto: Kristijan Komarica

U izostanku Ivana Balića, koji će umjesto nastupa u reprezentativnom dresu na rasporedu imati treninge, hrvatska reprezentacija će u dolazeća dva susreta kvalifikacija za EP 2010. u Austriji biti s Domagojem Duvnjakom kao glavnim motorom igre. 20-godišnji Đakovčanin ustvrdio je da je spreman za taj izazov - uostalom, kako i ne bi bio kad je u sličnoj, izuzetno važnoj ulozi bio već na nedavnom SP-u u Hrvatskoj...

Slovačka nije nepoznanica hrvatskim reprezentativcima, upamtili su je u pobjedi iz drugog kruga ovogodišnjeg SP-a u zagrebačkoj Areni.

"Ta utakmica nije bila laka, praktički je do 50. minute bio egal, znali smo se odvojiti do četiri-pet razlike i stalno su nas stizali", rekao je Domagoj Duvnjak: "To ne smijemo dozvoliti u srijedu u Slovačkoj, moramo igrati pametno, pokušat ćemo igrati kao u prvom poluvremenu u Mađarskoj koje je bilo stvarno fenomenalno. Bit ćemo strpljivi i normalno, pokušat ćemo s našom obranom, 3-2-1, 5-1 ili 6-0, doći do lakih golova, a nadam se, kao i svi igrači, da ćemo se vratiti s dva boda."

Tužni ponedjeljak

Vijest o smrti Borisa Mutića obilježila je početak tjedna. Glasnogovornik HRS-a Zlatko Škrinjar je u ime Saveza uputio izraze sućuti Mutićevoj obitelji i Hrvatskoj televiziji, istaknuvši da se radi o velikom gubitku za hrvatsko sportsko novinarstvo.

U Hlohovcu će nas dočekati visoka slovačka obrana koja će biti poseban izazov hrvatskoj vanjskoj liniji: "Točno je da igraju odličnu i agresivnu 6-0 obranu, znaju 'tući', nadam se da ćemo biti pametni i strpljivi, s uvodnim napadom od 15-20 sekundi, a nakon toga krenuti u akciju. Mislim da smo puno brži od njih, vjerujem da ćemo to pokazati u Slovačkoj", dodao je srednji vanjski hrvatske reprezentacije.

Svjestan težine gostujućeg izazova je i Igor Vori, koji će u kvalifikacijskim susretima sa Slovacima i Grcima biti jedini kružni napadač s obzirom da Lino Červar na toj poziciji nije pozvao nikog drugog. "Slovačka sigurno neće biti laka, imaju iskusne igrače koji manje-više svi igraju u Bundesligi", kazao je Vori: "Imali smo protiv njih problema i u Zagrebu, puhali su nam za vratom praktički cijelu utakmicu."

"Najbitnije je da tamo igramo pametno, da ne uđemo u 'natjeravanje' s njima", dodao je jaki hrvatski adut u obrani i napadu: "Mislim da nam je pravi recept prvih 30 minuta iz Mađarske, tada smo igrali pametno i dugo u napadu, zabijali zicere i sve šanse, to trebamo pretočiti u 60 minuta i mislim da naša dva boda ne bi trebala doći u pitanje."

S tom gostujućom pobjedom bilo bi psihološki puno lakše na domaćem terenu protiv Grka, u subotu u Osijeku. Silvio Njirić, direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza, ustvrdio je da je interes za tu utakmicu u dvorani Gradski vrt jako velik bez obzira što ulaznice nisu jeftine - treba izdvojiti 100 kuna. Danas prijepodne ih je u dva sata otišlo već 500, a Njirić vjeruje da će sve biti rasprodane već u pretprodaji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!