Nogomet

Berbatov propušta Irsku i Cipar

Vid Horvat • nedjelja, 22.03.2009.
Berbatov propušta Irsku i Cipar
Foto: EPA

Napadač Manchester Uniteda i bugarske reprezentacije propustit će kvalifikacijske dvoboje za Svjetsko prvenstvo protiv Republike Irske u gostima i četiri dana poslije protiv Cipra kod kuće...

Kapetan i prvi strijelac reprezentacije Dimitar Berbatov zbog ozljede gležnja neće nastupati u predstojećim kvalifikacijskim susretima. Zbog ozljede koju je zaradio protiv Fulhama morati će mirovati barem dva tjedna, a to je dodatni udarac za izbornika Stanimira Stoilova koji je već ostao bez ozlijeđenih Martina Petrova i Aleksandra Tunčeva.

"Nema šanse da Berbatov igra protiv Irske i Cipra", rekao je liječnik bugarske reprezentacije Mihail Iliev. "Razgovarao sam s medicinskim osobljem Manchester Uniteda i obavijestili su me da njegova noga mora mirovati naredna dva tjedan", dodaje on za engleske medije.

Bugarina posebno krasi reprezentativna statistika gdje je u 67 utakmica postigao 41 pogodak pa izostanak u Dublinu može značiti gubitak šansi za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Bugarska je trenutačno treća u osmoj grupi s tri boda iz isto toliko utakmica, dok prvo mjesto drži Italija s deset bodova iz četiri utakmice, nakon nje slijedi Irska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!