Ostali sportovi

Stolnik i Štrukelj slavili

Sportnet • ponedjeljak, 23.03.2009.
Stolnik i Štrukelj slavili

Večeras je u dvorani osnovne škole Novi Marof završeno Dvoransko prvenstvo Hrvatske u streličarstvu za 2009. godinu - FITA 2x18m+OR.

Danas su se natjecali streličari zakrivljenog (olimpijskog) i standardnog luka, a natjecanje je okupilo 95 streličara iz 22 hrvatska streličarska kluba.

U konkurenciji streličara zakrivljenog (olimpijskog) luka titulom državnog dvoranskog prvaka Hrvatske okitio se hrvatski reprezentativac Krešimir Štrukelj iz streličarskog kluba "Katarina Zrinska" Čakovec u muškoj, a u ženskoj konkurenciji Ana Stolnik iz streličarskog kluba "Cekin" Varaždin. U standardnom luku najbolji su bili Davor Pejnović iz streličarskog kluba "Grebengradski streličari" Novi Marof u muškoj te Marina Jakopanec iz streličarskog kluba "Cekin" Varaždin u ženskoj konkurenciji.

I danas su za vrijeme održavanja prvenstva streličarima koji su ostvarili iznimno vrijedne rezultate u 2008. i 2009. godini dodjeljena posebna priznanja Svjetske streličarske federacije FITE – FITA značke, a Hrvatski streličarski savez je prigodno dodjelio i zaslužena priznanja nositeljima najvećih športskih uspjeha i osvajačima medalja na velikim međunarodnim natjecanjima u 2008. godini. Sve u stilovima lukova koji su bili danas na rasporedu natjecanja. Priznanja su tako danas dobili veteran u stilu složenog luka Cvijetoslav Zorman za osvajanje 1. mjesta na 1. europskim igrama veterana održanim u švedskom Malmeu od 28. kolovoza do 7. rujna 2008. godine te kadet u stilu zakrivljenog (olimpijskog) luka Vedran Orlić za osvojeno 8. mjesto na 6. juniorskom svjetskom field prvenstvu održanom u gradu Llwynypia u Walesu od 1. do 6. rujna 2008. godine.

Danas je također proglašen i najbolji hrvatski streličar u stilu zakrivljenog luka u 2008. godini - Krešimir Štrukelj iz streličarskog kluba "Katarina Zrinska" Čakovec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!