Košarka

Paul i James igrači tjedna

Igor Maračić • srijeda, 25.03.2009.
Paul i James igrači tjedna
Foto: EPA

U zadnjem tjednu ožujka mjeseca, laureti NBA lige su Chris Paul iz New Orleans Hornetsa i LeBron James iz Cleveland Cavaliersa. Jamesu je to čak sedma, a Paulu četvrta takva titula ove sezone...

Kako se zaoštravaju borbe za mjesta u playoffu, tako i najbolji igrači, vođe, te uglavnom kandidati za titulu MVP-a lige, najviše dolaze do izražaja. Ovog su tjedna to bili LeBron James i Chris Paul.

James je Cavalierse (57-13) vodio do 4-0 scorea, upisavši pritom u statistiku tri double-double učinka. Pobjede su bile donekle očekivane za ekipu njihovog kalibra, a Jamesov doprinos nevjerojatan. Igrali su protiv snažnog Orlanda (43 koša), u zadnje vrijeme odličnih Hawksa (22 koša), mladih Trail Blazersa (26 koševa), te Netsa (30 koševa), koji i bez Devina Harrisa ne odustaju od playoffa. Prosjeci su mu bili veličanstveni, 30 koševa, deset skokova, te gotovo osam asistencija po utakmici. Cleveland još uvijek ima skoro besprijekoran učinak pred svojim navijačima, točnije jedan jedini poraz, od Lakersa, početkom veljače.

CP3 i njegovi Hornetsi nisu toliko uvjerljivi, te sa 44-25 omjerom drže, još uvijek nesigurno, peto mjesto na zapadu. To nikako ne znači da ne mogu napredovati, pošto je cijela Zapadna Konferencija pomalo izjednačena. 28.5 koševa, 9.5 asistencija, te čak 4 i pol asistencije su njegovi prosjeci za tjedan u kojem su pobijedili slabašne Warriorse, Timberwolvese i Grizzliese, a izgubili od jakih Rocketsa.

Ostali kandidati bili su Rajon Rondo, Gerald Wallace, fenomenalni Wade, Jason Richardson, Brandon Roy i Ron Artest.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!