Košarka

MVP? Rekorder? Prije svega čovjek...

Igor Maračić • srijeda, 25.03.2009.
MVP? Rekorder? Prije svega čovjek...
Foto: EPA

Dwyane Wade, koji je oborio vlastiti rekord po broju koševa u sezoni (2,064), i jedan od glavnih kandidata za najkorisnijeg igrača lige, pokazao je još jednom kako on nije samo obični sportaš, već da itekako posjeduje onu lijepu, ljudsku stranu, suosjećanje i sve ono što bi trebalo krasiti svakog sportaša, koliko god on dobar u svom poslu bio, i koliko god znamenki bilo na njegovom bankovnom računu...

Nakon pobjede protiv Memphisa, po završetku utakmice D-Wade je skinuo svoj dres i poklonio ga nekome u publici. Bio je to osmogodišnji Michael Stolzenberg, kojeg Wade, kako kaže, zna otprije: "Bio sam u njegovoj sobi. Ima svašta u njoj (rekvizite Miami Heata), a ja sam htio dodati ovo."

Michaela, igrača footballa, ljetos je ugrizao kukac, od čega je ovaj pao u šok, a doktori nisu odbacivali mogućnost smrti. Michael je tada ostao bez ruku i nogu. Heatovci, saznavši za to prikazali su ga na jumbo ekranu tijekom utakmice, i cijela dvorana pružila mu je svoju potporu ovacijama.

"Podigne te njegov smijeh. Djeluje tako sretno" rekao je Wade, koji je u prosincu donirao odjeću, potrepštine, te kupio novu kuću ženi, čiji je nećak slučajno zapalio njenu staru kuću.

Bravo Wade!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!