Nogomet

Ladić: "Ne mogu biti zadovoljan"

Ivana Strahija • petak, 27.03.2009.
Ladić: "Ne mogu biti zadovoljan"
Foto: Kristijan Komarica

Crnogorski izbornik Vlaisavljević ponosan je na svoje pulene, no Ladić je i opet morao rad u klubovima okriviti za slabu prezentaciju mlade hrvatske izabrane vrste.

Uvijek se na konferencijama poslije utakmica pravo prvenstva kurtoazno daje gostujućem strategu, tako je bilo i ovog puta u Varaždinu, gdje je crnogorski izbornik Dušan Vlaisavljević iskoristio priliku kako bi nahvalio svoje mlade igrače: "Ja sam zadovoljan prikazanim, mislim da je susret bio dobar i da smo u igri protiv jake Hrvatske na gostujućem terenu pokazali mnogo."

I Crna Gora se natječe za jedno od mjesta u glavnom turniru Europskog prvenstva, a protivnici u Skupini 6 su im Izraelci, Švedi, Bugari i Kazahstanci: "Nama je ovo tek drugi ciklus da smo zajedno, praktički se igrači još ne poznaju. Da je Hrvatska u našoj grupi sigurno bi bila jasan favorit. Zbog toga mislim da su moji momci ipak u šansi napraviti nešto veliko", sretan je bio Vlaisavljević.

Vezane vijesti

Na licu hrvatskog izbornika Dražena Ladića nije bilo osmjeha, a za razliku od crnogorskog kolege bio je daleko od zadovoljnog: "Rezultat uopće nije bitan, već igra, koja je i ovog puta pokazala da i dalje vučemo probleme iz klubova. Nisu momci krivi, oni žele raditi, napredovati i učiti, no rad u klubovima je manjkav. Najbolji primjer za to je da su od 21 mog igrača tek petorica igrala u posljednjem kolu HNL-a", rekao je Ladić.

O igri je naš izbornik rekao: "Pokušavamo iz zadnje linije izaći igrom, a ne napucavanjem lopte i drago mi je što su Varaždinci vidjeli tu razliku. Sad bi većina trenera govorila kao je sve OK, no ja nisam takav. Vidim da kad dođemo u poziciju za kvalitetan pass, kad treba dobiti kvalitetnu loptu, ne možemo. Imamo individualnu kvalitetu, no rijetko je možemo ispoljiti. Možda sam i prezahtjevan, no neću se miriti s ovakvom situacijom."

Još je jedan Ladićev problem taj što nema široku bazu iz koje bi mogao izabrati igrače, pa je najavljenih 21 onaj fond s kojim će igrati kvalifikacije za EP. Možda se još priključi Perišić iz Belgije, spomenuo je i tu mogućnost Ladić.

Sljedeći izazov pred našim reprezentativcima je utakmica Alpe Adria Mirop Kupa: "U prošlom smo ciklusu pokazali da kad smo desetak dana zajedno onda polako usvajamo stvari koje trebamo za dobar nogomet, pa u Mađarskoj očekujem bolju igru. Želimo biti prvi na ljestvici i učinit ćemo sve da to i ostvarimo. Za zaključak bih mogao reći da sam generalno nezadovoljan, ali zbog pojedinih dobrih segmenata igre ne odbacujem nadu", objasnio je Ladić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!