Rukomet

Gobac radi Zagrebu štetu

Antonija Pavlić • utorak, 31.03.2009.
Gobac radi Zagrebu štetu
Foto: Davor Sajko

Rukometna bura ni dva mjeseca nakon završetka Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj ne jenjava već potpuno suprotno - sve je jača i sada nimalo bezazleno prijeti da će sa sobom odnijeti i nekoliko žrtava...

Afera potkupljivanja sudaca u Njemačkoj u koju su involvirani i neki Hrvati došla je nakon mnoštva natezanja napokon i do viših instanci; Zoran Gobac i danski djelitelji (ne)pravde iz hrvatskog finala SP-a se nastavljaju "tući" preko medija, dok su najnovije otrovne strelice odaslane iz Gopčevog luka prema sudačkom paru koji je "teško" oštetio CO Zagreb u prvom četvrtfinalnom ogledu LP protiv Kiela.

Dok Zvonimir Noka Serdarušić i dalje strepi nad sudbinom koju će mu podariti afera namještanja utakmica u finalu Lige prvaka između Kiela i Flensburga prije dvije godine, Zoran Gobac - koji u velikoj mjeri predsjeda hrvatskim rukometom - nastavlja "po staroj dobroj", za sve neuspjehe svoje (svojih) momčadi, kriviti suce.

Vezane vijesti

I premda su ponekad njegove optužbe uistinu utemeljene, kao što je to slučaj s finalom SP-a u Hrvatskoj kada su danski suci naočigled cijeloga svijeta tendenciozno pomagali Francuzima; vrlo se često zna zaletjeti i stvarno pretjerati, kao što je to učinio nakon remija svog CO Zagreba u Ledenoj dvorani s njemačkim Kielom.

Iz ustiju alfe i omege hrvatskoga rukometa tada je izišla konstatacija kako je "njegova momčad oštećena suđenjem jer je bilo najmanje pet pogrešaka na Zagrebovu štetu", čime se zapravo nepotrebno spustio na razinu Larsa Pedersena i njemu sličnih, nemoralno optužujući za nešto za što nema realnu podlogu.

Jer, niti su Pedersenu namještane nikakve prostitutke, kako je optužio HRS, a niti je Zagreb teško pokraden na svome parketu u četvrtfinalnom ogledu protiv Kiela. Pokušao se Gobac odmah poslije nepotrebne konstatacije ispraviti zaključivši kako neki igrači nisu bili na razini te da s više raspoloženih prije svega napadača u Njemačkoj ima pravo nadati se prolazu, no, šteta je već napravljena i sada se nećemo čuditi ako utemeljene optužbe na račun suđenja u finalu SP-a budu gledane s dozom podsmjeha.

Manjak raspoloženosti u napadu, golema indiferentnost najboljeg strijelca Lige prvaka i SP-a u Hrvatskoj, Kire Lazarova, te izvjesna doza nekonkretnosti, bili su, prava je istina, jedini "suci koji su pokrali Zagreb" te nedjelje u Ledenoj dvorani.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!