Nogomet

Video: Argentina ostala bez zraka!

Tomislav Pacak • četvrtak, 02.04.2009.
Video: Argentina ostala bez zraka!
Foto: EPA

Pravu rezultatsku katastrofu doživjela je velika Argentina na gostovanju kod Bolivije. Izbornik Diego Armando Maradona bespomoćno je gledao kako njegovu momčad potapaju napadač drugoligaškog meksičkog kluba i njegovi sunarodnjaci, a konačnih 6:1 označit će ujedno i jedan od najtežih argentinskih poraza u povijesti...

Velika nogometna nacija očekivala je nastavak renesanse koju je donio Maradona - jedan od najboljih igrača svih vremena krenuo je stopostotno s Argentinom, probudio entuzijazam u zemlji, no pokazalo se da prijateljske utakmice nisu isto što i kvalifikacije, posebno ne ako idete na najteže gostovanje na svijetu - u La Paz.

Naime, Bolivija možda nije nogometne velesila, ali na 3600 metara nadmorske visine većina gostiju ostaje bez zraka i bez bodova. Upravo to se dogodilo Argentini, no na način koji nitko nije mogao očekivati i zbog kojeg Maradonu čeka sva sila kritika kada se vrati kući. Zanimljivo, upravo je Maradona proteklih godina zagovarao da se Boliviji dopusti igranje domaćih utakmica u La Pazu kada je to bila tema nogometnih dužnosnika.

Vezane vijesti

Katastrofa Argentine započeta je u 11. minuti pogotkom Marcela Morena, ali činilo se da bi Leo Messi i društvo ipak mogli proći bez ogrebotina La Paz kada je u 24. minuti Luis Gonzalez odapeo s 40 metara i prevario vratara Ariasa.

Ipak, nakon što je u 33. minuti Joaquin Botero realizirao kazneni udarac nakon prekršaja Zanettija na Da Rosi, stvari su krenule nizbrdo po Gaučose.

U 44. minuti vratar Arias dalekometnim je ispucavanjem pronašao Botera koji lijepo asistira Da Rosi za 3:1, da bi sam Botero u nastavku uništio Argentince s još dva pogotka. Trostruki strijelac, inače, igra u drugoj meksičkoj ligi, ali ovaj nastup mogao bi mu trasirati put prema puno unosnijim odredištima.

Potpuni krah gostiju upotpunio je Didi Torrico u 86. minuti, a tada je Argentina već igrala s deset igrača zbog isključenja Angela Di Marije koji je u igri proveo tek sedam minuta.

Usprkos teškom porazu, najtežem od 1993. kada je u Argentini s 5:0 slavila Kolumbija, Maradonina momčad na drugom je mjestu južnoameričkih kvalifikacija s 19 bodova iz 12 utakmice. Ipak, put prema JAR-u više nije tako lagan kao što je izgledao, a isto vrijedi i za Maradonin novi izazov...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!