Nogomet

Ćiro: "I Španjolci će ovdje naj..."

Tomislav Pacak • četvrtak, 02.04.2009.
Ćiro: "I Španjolci će ovdje naj..."
Foto: Sandro Donda

Kada se pobjeđuje, zaista je "trener svih trenera". Ćiro Blažević upisao je s BiH još jednu značajnu pobjedu i tako napravio veliki korak prema dodatnim kvalifikacijama...

Miroslavu Blaževiću mogu se pronaći razni minusi, pa i rezultatski neuspjesi, ali mu se isto tako ne mogu poreći uspjesi i više od svega jedna fascinantna sposobnost ujedinjavanja raznih svlačionica. Lako je moguće da u smiraj svoje karijere Ćiro napravi možda i najveći pothvat - odvede Bosnu i Hercegovinu na SP.

Veliki je uspjeh već napravio ujedinivši zemlju barem na tom sportskom polju, a dvije pobjede protiv Belgije definitivno su mu osigrale status junaka u zemlji gdje se rodio. Nakon pobjede od 2:1 kod kuće, Zenica ga je ispratila povicima "Ćiro majstore"...

"Još su četiri utakmice pred nama i ništa nije gotovo", izjavio je bosanskohercegovački izbornik nakon drugog trijumfa protiv Belgije.

Španjolska je pobjedom protiv Turske odmakla na praktički nedostižnu razliku, no putem i olakšala Bosni i Hercegovini put prema JAR-u, iako Ćiro tvrdi drugačije: "Moram priznati da sam priželjkivao pobjedu Turaka. Španjolci su ipak velika klasa što pokazuje podatak da do sada imaju sve pobjede. Vjerujte mi, ovdje će najeb…"

Junak navijača je, osim Ćire, napadač Edin Džeko, koji je s dva gola srušio Belgijce: "Ovo je pobjeda cijele reprezentacije. Obje akcije bile su uigrane, a ova pobjeda je potvrda uspjeha u Genku. Sada smo još bliže dodatnim kvalifikacijama i možemo se okrenuti gostujućim utakmicama protiv Armenije i Estonije gdje ne smijemo kiksati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!