Ostali sportovi

Omrčen i Macerata izgubili polufinale

Matej Milanović • subota, 04.04.2009.
Omrčen i Macerata izgubili polufinale
Foto: Ivana Strahija

Na Final fouru Lige prvaka za odbojkaše koje se igra u Pragu nastupa i naš Igor Omrčen. Nažalost u polufinalu protiv Trenta ni on, ni njegova ekipa nisu pokazali previše što je rezultiralo glatkim porazom od 3:0. U drugom polufinalu Iraklis je svladao Iskru Odincovo...

Nakon što je prošlog vikenda Foppapedretti Bergamo proslavila ženski naslov, ovog se vikenda igra muški Final four Lige prvaka u odbojci. U redovima Macerate igrao je i najbolji hrvatski odbojkaš, Igor Omrčen, koji cijelu sezonu igra fantastično i redovito je među najboljima na terenu.

Macerata je ove godine osvojila talijanski kup, regularnu sezonu u talijanskom prvenstvu završila je na prvom mjestu i u doigravanju vodi 2:0 te im fali jedna pobjeda za polufinale. Ujedno je i jedina od momčadi koje su prisutne na ovom završnom turniru koja je već bila prvak Europe.

Trentino, momčad iz Trenta, je, pak, drugoplasirani u prvenstvu i prošle je godine po prvi put osvojio nacionalno prvenstvo. u doigravanju i oni vode 2:0 i na korak su od polufinala. U ovoj sezoni, dvije najbolje talijanske momčadi u ovom trenutku, međusobno su igrale dvaput s jednom pobjedom po strani.

Nijedan od ta dvoboja nije bio pretjerano spektakularan pa tako nije bio ni ovaj. Prvi set je bolje otvorila Macerata i vodila 5:2, no brzo se dolazi na 6:6. Trentino uzima tijekom prvog seta prednost od tri poena i održava je do 19:16. Omrčenova momčad tada realizira tri uzastopna poena i izjednačuje. No do kraja seta Macerata se gubi, radi nekoliko nepotrebnih pogrešaka i to omogućuje Trentinu uzimanje prve dionice rezultatom 25:21.

Drugi set je bio uglavnom izjednačen dok Trentino ne bježi na 17:13 . Macerata se vraća na samo dva poena zaostatka, 18:16, no jedan blok-aut i jedna pogreška u napadu vraćaju četiri razlike njihovim protivnicima. Do kraja Omrčenov tim više nema snage preokrenuti i gubi i drugi set, 25:19.

Treći set donio je prvu pravu priliku Macerati. Vodili su 11:7 s nekoliko dobrih Igorovih napada. No, u tom trenutku padaju u potpunu krizu i Trentino im radi seriju od 9:1, za odlazak na 18:12. Omrčen u toku negativne serije napušta teren, i vratit će se pri rezultatu 21:16 za protivnički sastav. Do kraja Macerata će uspjeti se malo približiti spasivši dvije meč lopte, no nedovoljno. Trentino je zasluženo dobio i treći set, 25:23.

Igor Omrčen je, bez obzira na ne previše blistavu predstavu, završio kao najbolji realizator svoje momčadi sa 16 poena, no uz nekolicinu pogrešaka. Trentino je tako u prvom pokušaju izborio finale, a Macerati sutra ostaje borba za treće mjesto.

U drugom polufinalu igrali su Iraklis iz Soluna i Iskra Odincovo. Grčki sastav je već dvaput igrao finala i oba puta gubio, a Rusi su lovili drugo finale i novu šansu za prvi naslov prvaka Europe.

Prvi set bolje su odigrali Rusi i slavili 25:19, a onda slijede dva jako izjednačena seta u kojima Grci pokazuju više koncentracije i strpljenja. Drugi set dobivaju 25:22, a treći 25:23. U četvrtom setu Iskra je povela 8:3 i stvorila jako lijepu prednost za nastavak seta. Do drugog tehničkog time-outa ostalo je pet razlike, a onda su se Rusi jednostavno raspali, što je opet dovelo do izjednačenog finiša u kojem su ponovno slavili Grci 25:23.

Grke je predvodio Nilsson sa 29 poena, a kod Rusa je najbolji bio Schöps sa 22. Giba, Brazilac koji je ne tako davno bio najbolji igrač svijeta, pomalo se izgubio otkako je iz Italije preselio u Rusiju, a u današnjem je dvoboju upisao 9 poena.

Sutra ćemo tako dobiti 22. prvaka Europe u muškoj odbojci, a Iraklis bez obzira što ne ulazi u susret kao favorit nikako neće htjeti dopustiti treći poraz u trećem finalnom nastupu. Omrčen i Macerata će pak prije tog dvoboja odigrati utakmicu protiv Iskre Odincovo za prestiž.

Liga prvaka, Final Four, polufinala:
Iraklis Solun - Iskra Odincovo 3:1 (19:25, 25:22, 25:23, 25:23)
Itas Diatec Trentino - Lube Banca Marche Macerata 3:0 (25:21, 25:19, 25:23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!