Rukomet

Arena u Ligi za prvaka, Trogir jednom nogom

Željko Kubatka • nedjelja, 05.04.2009.
Arena u Ligi za prvaka, Trogir jednom nogom
Foto: Kristijan Komarica

Arena sigurnom pobjedom u Osijeku ponovo među najboljima, Trogir slavio u srazu sa Trešnjevkom, Jelena Grubišić postigla iz igre zadnji gol za Lokomotivu, prvenstvo se nastavlja podijeljeno u tri natjecanja

TVIN TRGOCENTAR – PODRAVKA VEGETA 14:46 (8:24)
U Virovitici je gostovao najbolji hrvatski klub i „bratski“ klub koji je pomogao virovitičkom klubu stati na noge „posuđivanjem“ igračica i trenera Gorana Mrđena u kriznoj prošloj sezoni. Nadamo se da će ova suradnja potrajati i da će virovitički klub i dalje pružati dobre igre. U prijateljskom okruženju pred čak 800 gledatelja rukometašice Podravke su očekivano i uvjerljivo pobijedile virovitičke „lavice“. U gostujućoj Podravci najbolji strijelac je bila povratnica Maja Zebić koja je postigla osam golova, Ana Lovrak je ponovo bila raspoložena sa sedam. I kod domaćina najefikasnija je bila još jedna podravkašica na posudbi u Tvin Trgocentru kružna napadačica Marijana Tarle sa sedam golova. Uprava Podravke Vegete je već počela razmišljati i „slagati kockice“ za iduću sezonu a prvi korak je produžavanje ugovora sa Natalijom Todorovskom na još jednu godinu.

LOKOMOTIVA – KUTJEVAČKI PODRUM 46:14 (23:4)
I lokosice su porazile svoje protivnice identičnim rezultatom kao Podravka. U Virovitici i u Zagrebu rezultat je bio 46:14 samo što je u Virovitici slavio gost. Požežankama je na kraju sudbinu zapečatila sjajna zagrebačka golmanica Jelena Grubišić. Jelena se u zadnjim trenucima utakmice pridružila napadu i sa šest metara matirala golmanicu Požežanki. U sastavu Lokomotive su istakle kao strijelci, pored Jelene, najmlađe igračice Ines Kožarić i Ana Nikšić. Najmlađe su bile i najefikasnije sa devet i osam golova. Očito je da Lokomotiva ponovo ima nadarenu generaciju mladih rukometašica i pitanje je samo kako ih zadržati i motivirati na redoviti trening. Požežanke su u prvih 30. minuta postigle samo četiri gola, u nastavku postižu još osam i to samo četiri igračice od kojih ovisi da li će Požega i iduće sezone imati prvoligaša. Raguž je postigla sedam, Đipalo četiri, Matutinović dva i Zdunić jedna gol.

UMAG – SESVETE AGROPROTEINKA 23:25 (9:10)
U Umagu još jedna utakmica bez natjecateljskog značaja. Sesvete su nastavile niz dobrih igara i pobjeda a Tea Golubić sa postizanjem golova. Ovaj put osam njenih udaraca je završilo u mreži protivničke golmanice. Sesvete su tek u zadnjem dijelu sezone uspjele dostići formu i izbjeći borbu za ostanak. Umažanke će morati puno bolje igrati žele li očuvati prvoligaški status. Za Umag će presudne biti kvalifikacije u društvu sa tri drugoligaša.

ZAMET – KOKA 33:27 (18:12)
U Rijeci se igrala utakmica koja nije imala značaja za poredak jer je Koka „osigurala“ Ligu za ostanak a Zamet je osigurao sredinu tablice i Ligu za Europu. Od prve minute utakmice bilo je jasno da će domaći Zamet pobijediti, domaće rukometašice odlično započinju i u osmoj minuti vode 5:1 a do kraja poluvremena osiguravaju prednost od šest golova što im daje priliku za mirnu igru u drugih 30. minuta. U zadnjih deset minuta Varaždinke uspijevaju doći na minus četiri gola (28:24) ali domaće rukometašice uzvraćaju sa dva gola i do kraja čuvaju prednost. Sandra Stojković je 11 puta bila uspješna dok je najraspoloženija Varaždinka Danijela Kušter postigla sedam golova. Za Koku ponovo nije nastupila Andreja Hrg koja je doživjela prometnu nesreću prije utakmice prošlog kola sa Tvin Trgocentrom.

OSIJEK CO – ARENA 22:33 (8:17)
U osječkom Zrinjevcu je danas bilo sve obojano u bojama pulske Arene. Žuto plave rukometašice su u potpunosti nadigrale svoje domaćine i uvjerljivo pobijedile iako se očekivao veći otpor Osječanki. Sa samo jednom raspoloženom igračicom (Jelena Franić) Osijek se nije moga ravnopravno suprotstaviti igračicama Adrijane Prosenjak. Obje ekipe utakmicu počinju nervozno i nepovezano pa su se prve tri minute igralo bez postignutih golova. U 10. minuti je rezultat 4:4 nakon čega gošće preuzimaju igru, četiri minute poslije imaju tri gola prednosti i u 18. minuti trener domaćih Domić mora uzeti time out jer pulske rukometašice bez isključene Gavranić postižu dva gola za pet golova prednosti. Prekid pomaže više gošćama, Vanja Radić ulazi na gol Arene a Osječanke zadnji gol u prvom dijelu postižu u 21. minuti i na odmor se odlazi sa devet golova prednosti Arene. Na odmoru su osječkoj publici predstavljene domaće kadetkinje i mlađe kadetkinje na čelu sa trenericom legendarnom osječkom rukometašicom Kajom Ileš koja bi i u ovim godina vjerujemo zaigrala bolje od pojedinih osječkih prvotimki. Sa prva tri gola u nastavku Arena rješava sve nedoumice oko pobjednika, ako ih je uopće bilo i do kraja samo zadržava stečenu visoku prednost. Po isteku 60. minute veliko veselje Puljanki i njihove trenerice. Arena nastavlja natjecanje među četiri najbolje hrvatske ekipe. Najbolja igračica Osijeka Ivana Knez je igrala u prvih 30 minuta potpuno neprimjetno što je navelo osječkog trenera da je u drugom dijelu ostavi na klupi za rezerve. Jelena Franić najbolja u slaboj osječkoj predstavi (12 golova), vrijedna spomena je još samo Ivona Bednjanec sa pet golova i dobrom igrom u obrani. U redovima pobjednika i sudionika Lige za prvaka svakako treba istaknuti odličnu Vanju Radić na pulskom golu sa 11 obrana a od toga dva obranjena sedmerca i raspoložene strijelce Gordanu Pavlek (osam golova) i Sandru Nikčević (sedam golova).

TROGIR – TREŠNJEVKA 22:17 (14:11)
U Trogiru je igrana zadnja utakmica i derbi 22. posljednjeg kola prvog dijela prvoligaškog natjecanja rukometašica. Dvije odlične ekipe sastale su se u borbi za presudne bodove. Igrala se tvrda utakmica sa odličnim obranama u kojoj je uspješnija bila obrana domaćih. Obrana je bila ključna u pobjedi Trogira pa je Nina Jukopila postigla samo tri gola i može se tvrditi da je napad „zelenih“ u potpunosti zaustavljen. Većim djelom prvog poluvremena igralo se ravnopravno tek su domaće pri kraju uspjele napraviti plus tri gola za odlazak na odmor sa rezultatom 14:11. U prvih 12 minuta drugog dijela Trogiranke ne mogu postići gol a Trešnjevka postiže tri i rezultat je poravnat. Presudni dio utakmice se odigrao nakon toga, domaće rukometašice postižu pet golova u nizu a Trešnjevkin neefikasni napad od 42. minute pa do kraja utakmice postiže još samo tri gola što je osiguralo dva boda i značajnu pobjedu Trogirankama. Marija Hrgović najefikasnija Trogiranka sa sedam golova, Žana Čović i Ivana Petković su postigle po pet. Trogiranke putuju u utorak u Varaždin na utakmicu sa Kokom u kojoj moraju osvojiti oba boda kako bi skupile 29 bodova i potvrdile ulazak u Ligu za prvaka.

1. Dukat HRL žene

  • Rezultati
  • Ljestvica

22. kolo

Trogir22:17Trešnjevka
Lokomotiva46:14Kutjevački podrumi
Umag23:25Sesvete
Zamet33:27Koka
Virovitica14:46Podravka Vegeta
Osijek22:33Arena
1Podravka Vegeta 22891:469+42244
2Lokomotiva 22673:539+13431
3Trogir 22644:555+8929
4Arena 22570:547+2329
5Trešnjevka 22584:512+7228
6Virovitica 22600:639-3926
7Zamet 22594:632-3821
8Sesvete 22568:615-4717
9Koka 22542:673-13112
10Osijek 22481:614-13312
11Kutjevački podrumi 22505:693-1889
12Umag 22523:687-1646

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!