Nogomet

Ćiro: "Miše me zvao za pomoć"

Zoran Zdelar • srijeda, 08.04.2009.
Ćiro: "Miše me zvao za pomoć"
Foto: Sandro Donda

Hajdukov trener Ante Miše svjestan je da se porazom u Osijeku doveo u iznimno tešku situaciju, pa je odlučio nazvati i Miroslava Ćiru Blaževića kako bi mogao dobiti neki savjet i njime malo razbuditi momčad...

Jedan poraz Hajduka očito je uzburkao duhove na Poljudu, pa ni trener Ante Miše više mirno ne spava, već zove iskusne kolege kako bi mu udijelili pokoji savjet ne bi li se vratio na prvo mjesto i nakon nekoliko godina suše Hajduku vratio naslov prvaka. Miroslav Blažević preporodio je nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a Miše se nada da će imati koji savjet i za njega.

Odgovarajući na pitanje smatra li hoće li prvakom Hrvatske postati Dinamo ili Hajduk, Ćiro je ponovio da i dalje smatra kako će na kraju sezone prvo mjesto zauzimati Splićani, a onda je otkrio i razlog. "Miše me zvao za pomoć, tražio me savjet kako da poboljša momčad. Odgovorio sam mu da sigurno nije zvao samo mene, nego i još neke trenere. Miše je u mobilizaciji, sve pita za savjet i zato mislim da će biti prvi", otkrio je Ćiro.

Mnoge je iznenadila Ćirina procjena da će prvakom Hrvatske ove sezone postati Hajduk, pogotovo iz razloga što je aktualni Dinamov trener Krunoslav Jurčić bio jedan od njegovih važnijih igrača u reprezentaciji. Na tu opasku Ćiro nije propustio reagirati, pa je pohvalio i Jurčića. "Jurčić je najzaslužniji što je Dinamo u Vinkovcima uspio preokrenuti rezultat. On je cijelo vrijeme vjerovao u pobjedu, čak i kad je Cibalia vodila rezultatom 2:0."

Trener koji je Hrvatskoj donio svjetsku broncu prije 11 godina nije bio zadovoljan pitanjem smatra li kako se vraća vrijeme u kojem će dominirati stari treneri, među koje bi se trebao i on svrstavati. "Mladost je budućnost, ali treba imati stanoviti kapacitet . Vrijeme je uvijek za mlade, no ne treba za nekog reći da je star samo zato što je navršio 70 godina", odgovorio je iskusni strateg.

Ćiro se u posljednje vrijeme nekoliko puta spominjao u kontekstu prvoligaša s Kantride, a čini se da je zaista postojala mogućnost da dođe u Rijeku. "Riječani imaju perspektivan kadar sastavljen od domaćih igrača, a to je preduvjet za uspjeh", otkrio je stav o aktualnoj momčadi Rijeke.

Iako je vrlo vjerojatno na zalasku karijere, Ćiro najavljuje da će Rijeka biti njegov posljednji klub u karijeri, a Opatija posljednje mjesto u kojem će živjeti. "Želim karijeru završiti kao trener Rijeke, a ostatak života provesti u Opatiji, koje je najljepše mjesto na svijetu. Nedavno me netko bio zvao i rekao da želi kupiti Rijeku, investirati u momčad pet do šest milijuna eura i mene dovesti za trenera", otkrio je.

Nije Ćiro propustio ispričati ni ovom prilikom nekoliko angedota iz svog života, pa je ovog puta opisao kako je izgledao početak njegove trenerske karijere. "Išao sam od kluba do kluba u Švicarskoj i svima se nudio i govorio sam im da sam dobar trener. Nitko me nije tada htio uzeti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!