Rukomet

Nakon pobjeda - porazi

Sportnet • subota, 11.04.2009.
Nakon pobjeda - porazi
Foto: Dragan Kovač

Za razliku od jučerašnjeg uspješnog dana, današnji je donio poraze muške i ženske juniorske reprezentacije koji su ujedno značili i oproštaj od borbe za nastup na Svjetskom muškom odnosno Europskom ženskom prvenstvu.

Izabranici Slavka Goluže izgubili su od domaćina Norveške s tijesnih 28:27 (12:12). Bio je to izjednačen susret od prve do posljednje minute. Niti jedna momčad nije uspjela stvoriti osjetniju prednost tokom cijelog susreta.

Naši dečki imaju za čime žaliti, propustili su realizirati posljednji napad za izjednačenje kojim bi ostali u utrci za prvo mjesto u skupini. Ovako im ostaje samo teorija budući da će domaćin sutra teško izgubiti od Austrije koja je ipak za klasu slabija.

Najefikasniji u redovima Hrvatske kao i jučer bio je Luka Raković sa 7 postignutih golova, po 6 su zabili Vedran Huđ i Nikola Špelić. Odličan je bio i pivot Marino Marić koji je postigao 3 gola, ali i iznudio mnogo isključenja i sedmeraca.

"Šteta, nismo imali sreće. Moram pohvaliti dečke, posebno ove mlađe koji su još kadeti, Huđa i Špelića, koji su iznijeli teret igre. Na kraju smo nesretno izgubili, ali raduje me da nas Norvežani nisu razbili već smo čitavi susret bili u egalu s njima, iako bez petorice igrača. Sutra protiv Švedske igramo za prestiž, želim da ponovimo današnju dobru igru i od turnira se oprostimo pobjedom", rekao je izbornik Slavko Goluža.

U drugom susretu u skupini Švedska je očekivano svladala Austriju 42:23. Sutra se sastaju Hrvatska i Švedska u 16 sati, a nakon njih u 18 sati igraju Norveška i Austrija.

Ženska reprezentacija također se oprostila od nastupa na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. U odlučujućem susretu naše su djevojke poražene od domaćina Švedske 24:20 (11:12). U pravoj "muškoj" utakmici Hrvatska je vodila na poluvremenu no Šveđanke su uspjele preokrenuti i na kraju slaviti odlazak na Europsko prvenstvo.

Naša najefikasnija igračica bila je Anita Poljak sa 7 postignutih golova, a valja pohvaliti i odličan nastup obje naše vratarke Marije Zeljko i Marte Žderić te mlade kružne napadačice Andreje Čović no protiv raspoloženih Šveđanki to nije bilo dovoljno.

"Ne mogu ništa zamjeriti svojim djevojkama. Dogovor je bio da se idemo potući budući da su Šveđanke fizički snažnije, pa što bude. Nismo uspjeli i ostaje mi žal za propuštenom prigodom no Šveđanke su jednostavno bile bolje", rekao je izbornik Nenad Rogulj.

Sutra se u 13 sati sastaju Švedska i Portugal u susretu u kojem će domaće igračice potvrditi plasman na Europsko prvenstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!