Nogomet

Izostala očekivana pobjeda

Ivana Jurica • ponedjeljak, 13.04.2009.
Izostala očekivana pobjeda
Foto: Davor Sajko

Očekivana tri boda u ogledu sa susjedima iz Zadra Šibenčani ipak nisu ostvarili. Više puta do sad pokazalo se kako Modri teško izlaze na kraju s momčadima koje totalnom defenzivom na Šubićevcu pokušavaju doći do boda. Bilo je tako i ovog puta, a da je samo jedna lopta odsjela u zadarskoj mreži domaćinima bi, nakon toga, bilo puno lakše igrati i gosti bi vrlo vjerojatno primili i još poneki pogodak. No, Andrija Vuković u subotu je bio nerješiva enigma za domaće igrače …

Dobro popunjene tribine, televizijski prijenos, nadmetanje dviju navijačkih skupina, 26. rođendan Funcuta. Na Šubićevcu sve je bilo spremno za veliku feštu. Očekivala se pobjeda domaćina koji u borbi za visoke pozicije nužno treba bodove na domaćem terenu. Zadrani, bez četvorice standardnih igrača, bili su idealni za osvajanje novih bodova, ali nije se dogodilo. Na šibensku žalost.

Blažević mjesec dana bez primljenog gola

Vratar Goran Blažević i u subotnjem dalmatinskom derbiju bio je jedan od najboljih, ako ne i najbolji domaći igrač. Treću utakmicu za redom svoju je mrežu sačuvao netaknutom. Već 284 minute nije se zatresla njegova mreža. Posljednji je put to pošlo za nogom Mariju Mandžukiću na utakmici između Dinama i Šibenika odigranoj prije gotovo mjesec dana (15. ožujka).

Gdje su Šibenčani pogriješili? Trener Kalinić u igru je poslao najbolji sastav koji je imao na raspolaganju. Borbenosti i želje za pobjedom nije nedostajalo, ali Zadrani, orijentirani isključivo na defenzivnu igru, nisu domaćinu omogućili da razvije svoj prepoznatljivi stil igre kojim lome suparnike. Umrtvili su igru, stajali su vrlo blizu suparničkim igračima onemogućivši tako domaćine.

Zgusnutu formaciju gostiju Šibenčani nisu uspjeli probiti. Umjesto da brzim dodavanjima, duplim pasevima iz igre izbace Zadrane i dođu do izrađene prilike za pogodak, previše su komplicirali. Dodir dva viška i već bi igrači Dalibora Zebića stigli zatvoriti. Prilike koje su stvorili Šibenčani nisu uspjeli realizirati: pored nekoliko nepreciznih udaraca iz daljine, odličan je na golu bio vratar Vuković.

Posljednji red zadarske momčadi dobro je čuvao šibenske napadače Zeca i Rodića. Iako puno sporiji, braniči gostiju odlučili su se kockati te su Govićeve, odnosno Alispahićeve lopte, domaći napadači obično stizali u zaleđu, što je i bio cilj Zebićeve momčadi. A čini se i kako je izostanak čak četvorice standardnih igrača u redovima Zadra bio veći problem za domaćine nego za goste. Jer da je momčad sa Stanova bila kompletnija sigurno se ne bi samo branila na Šubićevcu i takav bi odnos snaga na terenu puno više odgovarao Šibenčanima.

Unatoč porazu Šibenčani su zadržali treće mjesto na tablici iako su se bodovno izjednačili sa Koprivničanima. Sljedeće kolo Modrima donosi gostovanje kod Varteksa.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!