Nogomet

Ferguson: "Sposobni smo preokrenuti"

Tomislav Globan • srijeda, 15.04.2009.
Ferguson: "Sposobni smo preokrenuti"
Foto: EPA

Nikada u povijesti Porto nije izgubio na domaćem terenu od engleske momčadi. Kako bi se ta tradicija prekinula, pokušat će se u srijedu pobrinuti Manchester United koji je na jug Europe otputovao pun optimizma i vjere u nastavak puta k obrani naslova europskog prvaka.

Malo je reći da je prošlotjednih 2:2 na Old Traffordu iznenadilo Engleze. Rijetki su bili oni koji su sumnjali u sigurnu pobjedu Uniteda, no portugalski prvak pokazao se u najboljem izdanju ove sezone i izborio rezultat koji im uoči uzvrata daje za pravo realno se nadati prolasku u polufinale. Porto je momčad koja zna igrati na rezultat što je dokazao u osmini finala kada je nakon identičnih 2:2 izborenih u Madridu, u uzvratu na Dragaou odigrao 0:0 i izbacio Atletico.

"Bili smo razočarani primljenim golom u zadnjoj minuti prve utakmice. To je definitivno dalo prednost Portu, no mi smo sposobni preokrenuti stvari. Nije da putujemo tamo bez ikakvih šansi. Moramo se prisjetiti situacija u kojima smo bili prije, recimo protiv Juventusa kada smo remizirali kod kuće, a pobjedili vani", prisjetio se Alex Ferguson legendarnog polufinala prije 10 godina kada je, nakon 1:1 na Old Traffordu, Manchester na Delle Alpiju preokrenuo Juventusovih 2:0 i plasirao se u finale Lige prvaka.

Osam je puta Manchester bio u ovakvoj situaciji (domaći remi u prvoj utakmici) i dalje je prošao četiri puta. S druge strane, Porto nakon gostujućeg remija u prvoj utakmici samo jednom nije prošao dalje (četvrtfinale Kupa prvaka protiv Bayerna u sezoni 1990/91).

"Igrat ćemo protiv najbolje momčadi u Europi i svijetu koja u sastavu ima najboljeg svjetskog igrača. No, rekao sam i prije utakmice u Manchesteru da pucamo od samopouzdanja i da želimo pokazati dobar nogomet. Danas smo jednako samopouzdani kao i prije tjedan dana", najavljuje utakmicu trener Porta Jesualdo Ferreira koji će utakmicu pratiti s tribina jer ga je UEFA kaznila zbog nesportskog ponašanja prema sucu utakmice osmine finala protiv Atletica. Nadodaje kako njegova momčad neće čuvati "nulu": "Mi ne znamo igrati osim napadački. Ova momčad ne može promijeniti svoj identitet."

Kod gostiju nedostajat će jedino Darren Fletcher zbog ozljede, dok se Ryan Giggs vraća u konkurenciju nakon što je propustio subotnju utakmicu protiv Sunderlanda. Kod Porta se ne očekuje previše promjena u odnosu na momčad koja je za vikend svladala Estrelu da Amadoru s 3:0.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica:
20:45h Porto - Manchester United (2:2)

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Villarreal1:1Arsenal
Manchester United2:2Porto
Liverpool1:3Chelsea
Barcelona4:0Bayern
Chelsea4:4Liverpool
Bayern1:1Barcelona
Arsenal3:0Villarreal
Porto0:1Manchester United

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!