Rukomet

Trogir sedmercima do finala sa Podravkom

Željko Kubatka • subota, 18.04.2009.
Trogir sedmercima do finala sa Podravkom
Foto: Kristijan Komarica

U polufinalnim rukometnim borbama u Ivanić Gradu očekivano bolja Podravka Vegeta protiv Zameta, dok su se rukometašice Trogira tek izvođenjem sedmeraca plasirale u finale……

Zamet - Podravka Vegeta 25:44 (11:21)

Kup Hrvatske za rukometašice, polufinale
SD Žeravinec - Ivanić Grad, gledatelja: 300.
Suci: Crnojević – Kostecki-Radić
Nadzornik: Golub.

Zamet: Zorić 3, Brčić 6(4), Baljak 1, Havić 1, Iskra, Smoljo, Stojković 5, Tus, Linić 5, Vučić 1, Šuster 2, Fabijanić 1, Muratagić, Piršl.
Trener: Edo Šmit.

Sedmerci: 4/5
Isključenja: 2. minute

Podravka Vegeta: Žderić, Kožnjak 9, Đokić 4, Todorovska 5, Lovrak 3, Zebić 5, Gaće 6, Ungureanu, Franić 4, Šerić 3, Jelčić, Pasičnik, Bulath 1(1), Penezić 4(1).
Trener: Zdravko Zovko

Sedmerci: 2/2
Isključenja: 0 minuta

U prvoj utakmici polufinala očekivani visoka pobjeda Podravke u čijoj su se ekipi isticale Maja Kožnjak i na golu Marta Žderić.

Od početnih 1:1 Podravkin niz od osam golova prekida Tea Linić drugim golom za Riječanke i rezultat 2:9. Do kraja poluvremena podravkašice podižu prednost na deset golova najviše golovima raspoložene Ane Đokić, Andree Penezić i uvijek u prvom dijelu utakmice raspoložene Natalije Todorovske.

U drugom poluvremenu nastavak iste priče sa raspoloženom Majom Kožnjak koja je ukupno postigla devet golova s kojim je bila i najbolji strijelac na utakmici dok je Anita Gaće odlično zamijenila Todorovsku sa šest golova. Tako se prednost do isteka 60. minute popela na 19 golova s kojim su se Koprivničanke plasirale u finale. Očito je trener Zdravko Zovko poradio na motiviranosti svojih rukometašica pa je ovaj put pristup igri bio zadovoljavajući. U redovima rukometašica Zameta Dina Brčić je bila efikasna iz sedmeraca, četiri gola iz četiri pokušaja kojima je dodala i dva iz igre. Po pet golova zabile su Sandra Stojković i Tea Linić.

U sastavu Podravke nije bila Miranda Tatari radi ozljede ramena a čast da dijele pravdu u prvoj utakmici polufinala su imale dame iz Kutine Helena Crnojević i Emina Kostecki-Radić.

Kako se i očekivalo druga polufinalna utakmica bila je potpuno izjednačena sa dva motivirana i podjednaka protivnika Trešnjevkom i Trogirom a pobjednik je odlučen tek izvođenjem sedmeraca.

Trešnjevka - Trogir 30:31, 26:26 (13:14)

Kup Hrvatske za rukometašice, polufinale
SD Žeravinec - Ivanić Grad, gledatelja: 400.
Suci: Pahor - Trbović
Nadzornik: Crnojević.

Trešnjevka:Jug, Zovko 5, Mihovilović 4, Gajić, Daskijević, Pavić 4, Bušić, Džono 1, Gržinić, Gotal 4(1), Kajfeš, Jukopila 8(4), Golubić, Blažek.
Trener: Nenad Zvonarek

Sedmerci: 5/6
Isključenja: 2 minute

Trogir: Petrinec, L. Emer, Džeko 2, Jurić, Hrgović 6, Šimičić, Petković 11(3), Boban 1, Brčić 3, Čović 3(2), Bilobrk, Stričević, Vlajčević, Borozan
Trener: Vatromir Srhoj.

Sedmerci: 5/6
Isključenja: 10 minuta

Utakmica je počela sa dva gola Ivane Petković, večeras i najefikasnije igračice utakmice. Ostali dio prvog dijela se igralo ravnopravno sve do drugog poluvremena kada su Trogiranke došle u dva navrata do plus tri gola i sa tom prednošću se ušlo u uzbudljivu završnicu u kojoj je Trešnjevka uspjela dostići prednost i poravnati zadnjim golom u 60. minuti sa sedam metara efikasne Nine Jukopile.

Prišlo se izvođenju sedmeraca u kojem su više sreće imale Trogiranke. Prve četri rukometašice sa obje strane su bile precizne nakon kojih je Dragica Džono promašila zadnji peti sedmerac za Trešnjevku a Žana Čović sigurne i mirne ruke postiže pobjedonosni gol i Trogiranke počinju sa slavljem. Najistaknutije u redovima finalistica bile su Ivana Petković sa 11 postignutih golova i odlična na trogirskim vratima Marija Borozan.

Trešnjevka nije uspjela ponoviti prošlogodišnju pobjedu protiv Trogira i uz to se neće iduće sezone natjecati u euro kupovima. Još jedan veliki uspjeh za rukometašice Trogira i trenera Vatromira Srhoja koji su osigurali natjecanje u Kupu pobjednika kupova a imat će priliku boriti se i za drugo mjesto u prvenstvu u Ligi za prvaka. I drugu utakmicu polufinala su sudile sutkinje i to Irena Pahor i Sanja Trbović iz Rijeke. Finalna utakmica Podravke Vegeta i Trogira igrat će se u subotu u 15,00 sati a prenositi će je izrvano HRT 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!