Košarka

Zadar (pre)lako sa Splitom

Bernard Jurišić • subota, 18.04.2009.
Zadar (pre)lako sa Splitom
Foto: FaH

Zadarski košarkaši u zaostaloj utakmici 3. kola košarkaške Lige za prvaka lako su izašli na kraj s košarkašima Splita. Konačnih +15 na kontu Zadrana niti ne pokazuje s kojom su lakoćom danas do bodova došli Zadrani...

Zadar je bez problema riješio dugovanje iz vremena kad se borio na završnom turniru Eurokupa. Splićani su neugodno iznenadili svojom nezainteresiranošću i raštimanošću, pa su porazom u Dvorani Krešimira Ćosića došli u tešku situaciju glede osiguravanja jednog od prva tri mjesta koja vode u regionalnu ligu dogodine.

Zadar je u dalmatinski derbi ušao bez prvog razigravača Stipčevića, no njegov su učinak nadomjestili Prostran i Car. Zadrani su već u drugom dijelu prve četvrtine otišli na prednost do 9 razlike koju Split praktično nije ugrozio do kraja.

U 11. minuti semafor je pokazivao 29:21, a posebno raspoložen je protiv svog bivšeg kluba bio Rančić. Zadar je lako držao Split na odstojanju od 8 poena, pokazujući puno više želje za napadačkim skokom i poentirajući puno iz druge, pa i treće prilike.

U završnici prvog poluvremena čudna splitska petorka bez centra igrala je protiv visoke zadarske trojke Gečevski - Boisa - Perić, a s obzirom kako su izgledali - Splićani su s -10 na poluvremenu mogli biti čak i zadovoljni.

Splitski napadi bili su besmisleni, ogromna većina njih svodila se na sad već ustaljeno "silovanje" Gordona ili Shannona, koji već neko vrijeme ne igraju za Split CO, nego za svoje statističke rubrike. Zadar je to lako kažnjavao, pa je u trećoj četvrtini domaća prednost progresivno rasla preko 53:38 do 61:42 u 29. minuti.

U posljednjoj četvrtini malo je popustila zadarska koncentracija, pa su se Splićani primaknuli na 75:66 pet minuta prije kraja. No, dalje od toga niti su znali, niti mogli. Zadar je rutinski priveo utakmicu kraju i ubilježio petu pobjedu u šest nastupa u Ligi za prvaka.

Vladimer Boisa bio je prvo ime susreta s 21 poenom, Rančić je dodao 15 ubačaja i 5 asistencija. Kod Splićana, Amerikanci su ispunili svoj plan i koliko-toliko popunili svoje statističke rubrike. No, više od bilo koje brojke u njihovim privatnim rubrikama, o današnjoj predstavi najbolje govori samo 5 asistencija splitske momčadi danas.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!