Košarka

Brown proglašen najboljim trenerom

Goran Markuš • utorak, 21.04.2009.
Brown proglašen najboljim trenerom
Foto: EPA

Ne tako davno usprkos zvijezdi u svojim redovima Cleveland se nikako nije uspijevao plasirati u doigravanje. Dolaskom Mikea Browna sve se promijenilo i upravo zahvaljujući njemu ove godine Cavsi slove kao najveći favoriti za osvajanje titule prvaka. Sve to bilo je i više nego dovoljno za osvajanje prestižne titule najboljeg trenera sezone za sad već svima dobro znanog Browna...

Kad je stigao u Cleveland ljudi su se uglavnom pitali: "Tko je Mike Brown?", no izbor Dannyja Ferryja ubrzo je opravdao svoj dolazak. Četiri godine kasnije "anoniman" Mike Brown pokupio je prestižnu titulu najboljeg trenera sezone, a dobiveni trofej zasigurno će se savršeno uklopiti sa onim LeBrona Jamesa koji je nedavno proglašen MVP-em regularnog dijela sezone.

Sa 355 bodova uključujući i 55 glasova za prvo mjesto Brown je potpuno nadmašio drugoplasiranog Ricka Adelmana (151 bod) i trećeplasiranog Stana Van Gundyja (150 bodova) i tako potpuno zasluženo ponio titulu najboljeg trenera sezone 2008./2009.

Od kad se pridružio Cavsima 2005. godine klub nije završio sezonu sa minimalno 45 pobjeda, a sa ovosezonskim scorom (66-16) postali su tek 12. momčad u povijesti sa 66 pobjeda u regularnom dijelu sezone. Ključ svega, očekivano, bio je LeBron James, megazvijezda iz koje je upravo Brown uspio izvući maksimum.

"Da momci nisu htjeli da ih treniram ne bi ih mogao trenirati. Na naš odnos gledam kao na partnerstvo. Iako na ovom trofeju piše moje ime cijela momčad je zaslužna. To je naš uspjeh", u svojem stilu zaključio je Brown.

Iako se na njegov uspjeh već sad gleda kroz prizmu odlične momčadi, LeBron upozorava: "Puno je ekipa koje imaju pregršt igrača sa talentom, no samo ih je nekoliko isplivalo. Upravo tu je najveća zasluga trenera. Izvukavši maksimum iz nas Brown je tako samo još jednom i javnosti dokazao koliko je zapravo odličan trener."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!