Košarka

Spasiti što se spasiti može

Branimir Korać • utorak, 21.04.2009.
Spasiti što se spasiti može
Foto: Kristijan Komarica

Susretima osmog kola započinje drugi krug natjecanja u Ligi za prvaka košarkaša. Središnji susret kola igra se u Splitu gdje će istoimeni domaćin ugostiti Cibonu i tražiti pobjedu za povratak u borbu za viši plasman...

Derbi osmog kola A-1 Lige za prvaka igrat će se u srijedu u Splitu. Splićani više izbora nemaju, ukoliko žele dohvatiti barem treću poziciju, vjerojatno moraju ostvariti sve pobjede do početka nokaut sustava i polufinala. Na svom parketu ugostit će sve tri momčadi koje se bore za najviši plasman i to je jedina pozitivna stvar. Igra i rezultati u dosadašnjem dijelu Lige za prvaka ne daju im previše nade da će to i učiniti.

Prva prepreka koja će im se naći na putu je možda i najteža - Cibona. Cibosi imaju kvalitetniju momčad i bilo bi iznenađenje ukoliko ne bi iz Splita odnijeli pobjedu. No Splićani se nadaju kako Zagrepčani neće biti u najboljem izdanju nakon nastupa na napornom Final Fouru NLB lige u Beogradu te će učiniti sve da iz ovog susreta izađu kao pobjednici. Pitanje je koliko imaju snage i kvalitete za to.

Mali derbi kola igra se u Trnskom gdje Zagreb dočekuje Cedevitu. Ovi protivnici susreli su se u prvom kolu Lige za prvaka i pobjeda Zagreba u Podsusedu usmjerila je na neki način Cedevitinu sezonu. Uslijedili su novi porazi, pad samopouzdanja i Cedevita je, možemo već sada to i reći bez velike dvojbe, van doigravanja.

No unatoč tome ne znači kako će se Cedevita predati i upisati poraz prije izlaska na teren. Motiv svakako postoji jer će se željeti osvetiti Zagrebu za taj poraz i nanijeti prvi poraz momčadi iz Trnskog u ovom dijelu natjecanja.

Zadar bi morao imati lagan posao u Slavonskom Brodu. Svjetlost je jedina momčad Lige za prvaka koja nije uspjela stići niti do jedne pobjede, u Zadru su upisali katastrofalan poraz u prvom kolu i sve osim uvjerljive pobjede u ovom susretu bilo bi iznenađenje.

Zanimljivo bi moglo biti na Baldekinu gdje Šibenik ugošćuje Dubrovnik. Dubrovčani se odlično drže i imaju tri pobjede iz šest susreta te su teoretski još uvijek u borbi za ulazak u polufinale doigravanja. Šibenčani su malo razočarali u dosadašnjem dijelu Lige za prvaka te će željeti popraviti dojam u ovom susretu.

Liga za prvaka, osmo kolo:
Zagreb Crobenz - Cedevita (utorak) 18:30
Svjetlost Brod - Zadar (utorak) 19:00
Šibenik - Dubrovnik (srijeda) 20:00
Split CO - Cibona (srijeda) 20:00.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!