Košarka

Besprijekorni Zagreb

Borna Rupnik • utorak, 21.04.2009.
Besprijekorni Zagreb
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Zagreba i dalje su jedina neporažena momčad domaće košarkaške Lige za prvaka. U sklopu osmog kola uvjerljivom su igrom svladali Cedevitu rezultatom 97:81 i osigurali plasman u doigravanje...

Nova prepreka samopouzdanim košarkašima Zagreba u potrazi za očuvanjem prvog mjesta na ljestvici Lige za prvaka bila je momčad Cedevite, koju su svladali već u prvom kolu ovoga natjecanja na njihovom terenu u Podsusedu i tako odmah na početku zadali težak udarac njihovim regionalnim ambicijama.

No, na današnji su uzvrat košarkaši Cedevite stigli predvođeni novim trenerom Srećkom Medvedecom, pod čijim su vodstvom počeli pružati nešto bolje igre, a Denis Bajramović nije mogao računati na nespremne Vladimira Krstića, Tonija Dijana i Luku Drezgu, premda se u sastav nakon dugog izbivanja vratio Mario Dundović. Ipak, sve su se kalkulacije o neizvjesnoj utakmici vrlo brzo rasplinule.

Vezane vijesti

U prvom je poluvremenu dominirala Zagrebova osovina Damir Mulaomerović - Ante Tomić, a kada se tome pridoda stopostotni učinak Luke Žorića, jasno je da Cedevita na parketu dvorane u Trnskom nije imala što tražiti. Spomenuti trojac ubacio je više poena od cijele gostujuće momčadi, a ekipa Srećka Medvedeca bila je potpuno inferiorna u skoku. Raspoloženje Mrava vidljivo je i iz podatka da su u prvih 20 minuta promašili samo jedan jedini šut za dva poena.

Zagreb se u prvih pet minuta odvojio na 15:4, da bi do isteka prve četvrtine postigao točno dvostruko više koševa od svojih suparnika (30:15), a tu je prednost očuvao do odmora, iako je trica Petra Babića u 17. minuta bila povisila razliku i na okruglih 20 poena (45:25). Ta je granica probijena početkom nastavka, kada kapetan Krunoslav Simon pogađa za 60:39, a u posljednju se dionicu ušlo s nedostižnih 73:49 za domaćina.

Tek tada se razigrao Cedevitin playmaker, vrlo dobri Amerikanac Ramel Bradley, i ubacio čak 11 koševa u samo tri minute, no bilo je to puno prekasno. Babić, Žorić i Simon svojim su ubačajima spriječili bilo kakav pokušaj povratka. Mravi su rutinski očuvali svoje vodstvo i naposljetku slavili 97:81.

Najbolji strijelac susreta bio je Ante Tomić s 22 poena, a dobro ga je pratio kolega pod košem Luka Žorić, koji je ubacio 19. Damir Mulaomerović ostao je na 14 koševa i četiri asistencije iz prvog dijela jer u drugom nije ulazio u igru, isti je učinak imao i Babić, a Simon je uz deset koševa upisao i šest asistencija.

Cedevitu je s 19 koševa predvodio Bradley, a dvoznamenkasti učinak upisali su još Ivan Novačić s košem manje i Milan Parezanović s deset koševa i sedam skokova.

Zagreb je sedmom pobjedom iz sedam utakmica i matematički osigurao nastup u doigravanju, ali s obzirom da ciljaju na treće mjesto koje omogućava novi nastup u NLB ligi, sljedeći će im ispit biti jedan od najtežih - u subotu gostuju kod Zadra. Cedevita će put do svoje treće pobjede tražiti u svojoj dvorani protiv Splita.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!