Košarka

"Sa Cibonom se moramo potući"

Bernard Jurišić • utorak, 21.04.2009.
"Sa Cibonom se moramo potući"
Foto: Bruno Karadža

Malo je vremena i prigoda ostalo za Split CO da se pokuša popeti na 3. mjesto koje vodi u NLB ligu naredne sezone. U srijedu u Spaladium Arenu po prvi put dolazi Cibona i "žuti" moraju pobijediti žele li ostati u konkurenciji za prva tri mjesta...

Split CO do kraja Lige za prvaka ima težak zadatak. Pobijediti sve koje se pobijediti mora, pritom dobiti Cibonu i((li) Zadar kod kuće, te na koncu s više od 8 razlike pobijediti Zagreb. Nemoguće? To ste vi rekli.

Teo Čizmić u nelagodnoj je situaciji jer bi se njegov trenerski početak mogao vezati uz novi pad splitskog kluba natrag u državne okvire. Bez obzira što nemaju neke značajne uspjehe u NLB ligi, Splićanima bi povratak u hrvatsku ligašku "elitu" bio težak udarac.

Vezane vijesti

"Miran sam, što mogu? Trenirali smo, napravili sve što možemo, ne mogu ja učiniti da Cibona bude slabija. Naravno da sam nervozan, ali to je samo u četiri zida. Poslije Zadra nisam spavao cijelu noć, gledao sam dvaput DVD s te utakmice i analizirao gdje smo griješili".

Onda je sve to ispričao i svojim igračima na trosatnom sastanku u klupskim prostorijama u nedjelju. "Zatvorili smo se u sobu, gledali gdje smo griješili, svima smo ukazali na propuste. Stranci? Svjestan sam da su znali solirati, upozorio sam ih na to."

U srijedu "žutima" na noge stiže Cibona. Osokoljena dobrim rezultatima ove sezone, ali možda i pomalo umorna od teškog ritma u kojemu igraju. "Moguće je da će igrači biti nešto manje motivirani, no Perasović nije trener koji će im to dopustiti. Siguran sam da im je već nakon Partizana počeo tupiti o nama i o tome da se ne smiju opustiti".

Onakav Split kakav je istrčao protiv Zadra s "vukovima" nema nikakve šanse. Gdje uopće splitski strateg vidi šansu svoje momčadi u utakmici koju jednostavno - mora dobiti?

"Sa Cibonom se moramo potući. Naravno, ne mislim to doslovno, ne mislim na grubosti, nego na činjenicu da moramo biti agresivni i dati ekstra energiju. Svaki igrač mora dati barem 10% više od svojih mogućnosti i ostaviti srce na parketu od prve do zadnje minute. Mi se realno s njima ne možemo nositi u klasičnoj igri 5 na 5, jer su zasigurno kvalitetnija momčad od nas."

Partizan je u finalu regionalne lige ostavio Cibonu na 49 ubačaja. Split ipak nema tu igračku klasu. "Nije to samo pitanje klase, nego i sustava igre. Partizan igra istim sustavom već godinama i igračima je to već ušlo u krv. Sjetite se da su i oni imali gomilu problema u Euroligi prošlih godina dok se nisu uklopili i utrenirali. Mi smo pokušavali na treninzima uvoditi neke inovacije i promjene u našoj obrani, no to je izgledalo jako loše i brzo smo odustali. Ne možeš eksperimentirati tijekom sezone, jer mi jednostavno nemamo igrače koji su sposobni na takve stvari".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!