Ostali sportovi

Predstavljen 17. Hrvatski športski almanah

Sportnet • utorak, 21.04.2009.
Predstavljen 17. Hrvatski športski almanah

Na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), javnosti je danas predstavljen 17. Hrvatski športski almanah glavnog urednika Krune Sabolića...

Dvojezično izdanje almanaha, na hrvatskom i engleskom jeziku, na više od 800 stranica donosi detaljan pregled sportskih zbivanja u protekloj 2008. Od uspjeha na Olimpijskim igrama 'Peking 2008', nastupa hrvatskih sportaša na brojnim svjetskim i europskim prvenstvima i kupovima, Paraolimpijskim igrama, do nastupa na nacionalnim prvenstvima i podacima o svim nacionalnim sportskim savezima i njihovim članicama. Almanah je i ove godine tiskan u 5000 primjeraka, a novost je da je po prvi put tiskan u boji.

Pregled uspjeha i ostvarenih rezultata hrvatskih sportaša, već 15. godinu za redom nalaze se u publicistički, opće društveno i sportski vrijednom Hrvatskom športskom almanahu. To iznimno vrijedno djelo, ostvaruje se u suradnji s nacionalnim sportskim savezima, glavnim tajnicima i ostalim djelatnicima i zaljubljenicima u sport, kao i u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa. Almanah na jednom mjestu sistematizira i daje svojevrsni pregled zbivanja hrvatskog sporta, koji na taj način ostaje svima nama u nasljeđe.

Glavni urednik Hrvatskog športskog almanaha, sportski djelatnik, novinar i publicist, Kruno Sabolić zahvalio se svima koji su surađivali u izradi almanaha, uz želju i uvjerenje kako će se tradicija nastaviti i ubuduće.

Na promociji ovog vrijednog djela bili su predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, glavni tajnik Josip Čop i načelnik Odjela za razvoj sporta Uprave za šport Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!