Košarka

Rusi žale za izgubljenim skokovima

Matej Milanović • petak, 24.04.2009.
Rusi žale za izgubljenim skokovima
Foto: Nikola Movrić

(Iz Bologne za Sportnet.hr Matej Milanović) Treneri Choleta i Triumfa složili su se da je to bila jedna teška utakmica u kojoj je odlučilo nekoliko detalja, među kojima je ruski stručnjak izdvojio nekoliko izgubljenih skokova i odličnu igru Claudea Marquisa u redovima Choleta...

Turski trener Choleta, Erman Kunter, zadovoljan je zalaganjem svojih igrača i svjestan je da je u prvom djelu njegova momčad izgledala jako loše: "Jedan period utakmice su oni šutirali jako dobro, a mi smo loše odabirali akcije u napadu. Ja sam svojim igračima rekao da ako podignemo igru u napadu i malo čvršće krenemo u obrani možemo do pobjede. Neki su igrači igrali, neki nisu no mislim da su svi koji su sišli na teren dali sve od sebe."

Kunter nije htio predviđati protivnika u finalu, ali je jasno izrazio da smatra da njegova momčad može iako joj službeno daje iste šanse koje ima i protivnik: "Sad imamo još jednu utakmicu. Ne znamo s kim ćemo je igrati, no mislim da imamo pedeset posto šansi da ju dobijemo."

Kunter je na pitanje je li njegova momčad mogla ranije riješiti susret izrazio negodovanje s nekoliko čudnih akcija koje su njegovi odigrali i svjestan je da je moglo proći i puno gore: "Da, mogli smo ubiti utakmicu. U jednom smo trenutku imali čak dva puta +4, no pucali smo divlje trice. Ono što me smeta je što smo griješili otvorene šuteve. Čak sam zvao time-out zbog toga. U takvim utakmicama takve prilike treba iskoristiti, no nije nam se osvetilo."

Protivnički trener, Stanislav Eremine rekao je da je to bila teška utakmica u kojima se može pobijediti i izgubiti. Nažalost za njih ovaj put su izgubili, a za to je okrivio nekoliko skokova: "Mislim da je utakmica bila teška i jako izjednačena. Događa se u ovakvim gustim susretima da ponekad dobijete, a ponekad izgubite. Danas je sreća bila na njihovoj strani. Izgubili smo nekoliko važnih skokova na samom kraju, koji su nam mogli donijeti pobjedu."

Trener se zatim još jednom osvrnuo na ključne faktore u njihovom porazu, među kojima je posebno istakao odličnog Claudea Marquisa: "Nismo nikako mogli zaustaviti Marquisa. Osim toga, ključni su bili skokovi, osim što smo ih nekoliko važnih izgubili, doveli su i do kontri Choleta. Mislim da je važno bilo i to što nismo ovdje došli u najboljoj formi. Sve u svemu, Cholet je bio dobar i želim im sve najbolje u finalu."

Od Triumfa je na press konferenciju izašao i Marque Perry. Igrač koji se bez obzira na 11 postignutih poena nije previše iskazao smatra da je bila to jedan dobra utakmica između dvije ekvivalentne momčadi, a u konačnici su odlučili detalji: "Jako teška utakmica. I mi i oni smo jako dobre momčadi. Danas je, nažalost, završilo loše. Mi smo igrali dobru obranu, no oni su uboli neke važne udarce i uzeli su nekoliko ključnih skokova. Mi nismo i na koncu smo izgubili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!