Nogomet

Video: Ronaldo presudio Santosu

Vid Horvat • ponedjeljak, 27.04.2009.
Video: Ronaldo presudio Santosu
Foto: EPA

Ronaldo je dvaput bio strijelac za Corinthians u pobjedi 3:1 protiv Santosa. Bivši brazilski reprezentativac odigrao je fenomenalnu utakmicu i pokazao zašto je bio najbolji igrač svijeta te napadač od kojeg su strahovale suparničke obrane...

Ovaj 32-godišnjak je prvi pogodak zabio u 25. minuti utakmice, kada je odlično prihvatio jednu dugu loptu od braniča Chicaoa na rubu šesnaesterca i prizemnim udarcem hladno realizirao za 2:0.

Nekadašnji igrač Barcelone, milanskog Intera, Real Madrida i Milana drugi je pogodak zabio u 76. minuti nakon proigravanja Fabija Coste, a gol je bio prava mala majstorija najboljeg strijelca svjetskih prvenstava.

"Za biti kralj jedan dan kod kuće ovo je odlično", izjavio je Ronaldo za svoj nastup. Brazilac je u deset utakmica zabio osam pogodaka nakon što se vratio nogometu poslije ozljede koljena. Pohvale je dobio i od legende brazilskog i svjetskog nogometa. "Ronaldo radi razliku na terenu", rekao je Pele novinarima poslije utakmice.

"Lopta se spustila na noge igraču koji ne promašuje prilike", rekao je nekad najbolji svjetski nogometaš. "Drugi gol bio je dostojan Svjetskog prvenstva", dodaje on. Ronaldo tako blista u Paulista prvenstvu i dobiva samo riječi hvale na račun svoje igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!