Nogomet

Ronaldo osvojio trofej

Maja Giljanović • ponedjeljak, 04.05.2009.
Ronaldo osvojio trofej
Foto: EPA

Najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava Ronaldo osvojio je sa svojim Corinthiansom Campeonato Paulista što je prvacima Sao Paula 26. trofej u povijesti i prva su momčad u zadnjih 40 godina koja je naslov osvojila bez izgubljene utakmice...

Ronaldo je u prvoj utakmici finala protiv Santosa briljirao i zabio dva gola (svijet je obišao drugi u najboljoj maniri jedinog uz Zidanea triput od Fife najboljim na svijetu proglašenog nogometaša) u trijumfu Corinthiansa (3:1) čime je uzvratnu utakmicu sveo na puku formalnost.

32-godišnji O Fenomeno ovog puta nije bio strijelac - gosti su poveli golom Klebera iz jedanaesterca u 28., a izjednačio je Andre Santos pet minuta kasnije - ali baš njega navijače slave za najzaslužnijeg u osvajanju titule.

Bivšeg (ili?) su reprezentativca, naime, "stručnjaci" prežalili nakon još jedne ozljede teške koljena, ali je Ronaldo poslije višemjesečne rehabilitacije i transfera iz Milana u Corinthiansu svima dokazao krivo.

Na 11 utakmica koliko je odigrao od ožujka postigao je čak osam golova i osvojio i javnost (primjerice brazilskog predsjednika) i bivše igrače čija riječ nosi posebnu težinu (Pele, Romario), a izbornik Dunga je jedini koji njegovu formu uzima sa rezervom: "Reprezentacija je posve drugačiji nivo i bojim se da još nije spreman".

Pitanje je hoće li, a i smije li ustrajati i izostaviti ga s popisa za Kup konfederacija u lipnju u Južnoafričkoj Republici? Do objave liste putnika još je 16 dana.

Cariocu je, pak, osvojio Flamengo protiv Botafoga, Mineiro Cruzeiro protiv Atletico Mineira, a Paranu Atletico Paranaense protiv Coritibe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!