Košarka

Zadnja šansa za Split CO

Bernard Jurišić • srijeda, 29.04.2009.
Zadnja šansa za Split CO
Foto: Bruno Karadža

Susjedski derbi između Splita CO i Zadra po prvi put će se odigrati pod svodovima Spaladium Arene. Prije godinu dana Gripe su "kipjele" u finalnoj seriji doigravanja, a godinu dana kasnije u Splitu atmosfera nije ni približno vruća. Splićanima je nužna pobjeda ako žele ostati u igri za treće mjesto...

Da je Spaladium Arena bila gotova prije godinu dana, vjerojatno bi bila dobro popunjena na finalnoj seriji za prvaka države. Ove godine Split CO i Zadar u puno su depresivnijem izdanju, iako Zadrani još nisu izgubili vjeru u obranu naslova prvaka.

Punom parom u preoblikovanje

Preoblikovanje splitskog kluba u športsko dioničko društvo u punom je zamahu. Direktor Petar Škovrlj izvjestio je da je u procesu izrada elaborata, čiji je sastavni dio izrada knjige članova kluba.

"Pozivamo sve koji vole ovaj klub i osjećaju da mu pripadaju, da se učlane, jer će time steći određene pogodnosti i mogućnost kupovine dionica kluba u drugom krugu preoblikovanja. Želimo da što više članova kluba sudjeluje u preoblikovanju i kupovini dionica i pozivamo sve koji vole ovaj klub, ovu sportsku instituciju, da iskoriste to pravo", rekao je Škovrlj.

Klupska članarina za 2009. iznosi 120 kuna, a sve informacije o učlanjivanju mogu se dobiti u klupskim prostorijama na Gripama. Trenutno klub ima oko 250 članova, a na Gripama očekuju da se taj broj značajno umnoži.

"Treba nam pobjeda, dat ćemo sve od sebe da je ubilježimo", kaže splitski strateg Teo Čizmić. "Moramo dobiti Zadar ako želimo zadržati izglede za treće mjesto. Naš je cilj dohvatiti 10 pobjeda, pa što nam god to donese. Idemo utakmicu po utakmicu".

Čizmićeva "jezikova juha" djelovala je na Amerikance, možda čak i pretjerano. U posljednje tri utakmice Eddie Shannon je neprepoznatljiv i napadački potpuno indolentan.

"Imao sam razgovor s njim, Eddie je dobar momak, pozitivac. Cijelu sezonu je davao sve od sebe, ali ljutilo ga je to što njegova dodavanja često nisu pretvarana u koševe, pa je u nekim situacijama počeo solirati. Potpuno se podredio momčadi, ali ni to u nekim situacijama nije dobro jer mi ne možemo živjeti samo od jednog njegovog šuta po utakmici".

Splićanima je ovo posljednja prigoda da nastave borbu za 3. mjesto, koje im donosi plasman u regionalnu ligu sljedeće sezone, bez (bjeso)mučnog naganjanja pozivnice tijekom ljeta. Zadrani eventualnom pobjedom nastavljaju lov za jednim od prva dva mjesta uoči doigravanja.

Koncert pa košarka

Iznenadni uvod u okršaj između Splita CO i Zadra u Spaladium Areni izazvale su vremenske (ne)prilike. Koncert "Četiri prijatelja za Četvrtu brigadu", na kojemu su nastupili Mate Bulić, Mladen Grdović, Marko Perković Thompson i Dražen Zečić umjesto na Starom placu održao se sinoć u Spaladium Areni. Srijeda će biti prometan dan u novoj splitskoj dvorani, jer će se ona iz koncertne morati pretvoriti u sportsku. Zbog koncerta Splićani nisu uspjeli održati ni jedan trening u Areni uoči utakmice sa Zadrom.

Za razliku od prošle, Zadar je ove sezone puno lakše izlazio na kraj sa Splićanima. Slavili su u sva tri dosadašnja okršaja u NLB ligi i Ligi za prvaka i to vrlo uvjerljivo. U odnosu na dosadašnje okršaje ove sezone, obje momčadi su značajno promijenile izgled. U Spaladium Areni neće biti Granta, Bruna, Poljaka, Ivanova, Garnetta, ali ni trenera koji su započeli sezonu na klupama dalmatinskih rivala - Slobodana Subotića i Aleksandra Petrovića. No, Zadranima bi se trebao vratiti prvi razigravač Stipčević.

"Preživjeli smo ova tri tjedna bez njegove pomoći i srećom on nam se polako, ali sigurno vraća. Iscrpila nas je utakmica protiv Zagreba i u Splitu nas ne čeka lagan posao. Split ima neugodne centre koji mogu pogađati u serijama, svi osim Stipanovića mogu biti vrlo neugodni i s vanjskih pozicija. Pobjeda protiv Zagreba dala nam je krila i očekujem našu dobru predstavu u Splitu", najavio je trener Zadra Zmago Sagadin.

Derbi između Splita CO i Zadra po prvi će se put igrati u Spaladium Areni s početkom u 19 sati.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!