Nogomet

Guardiola: "Ne razumijem takvo suđenje"

Antonija Pavlić • srijeda, 29.04.2009.
Guardiola: "Ne razumijem takvo suđenje"
Foto: EPA

Atomske Barcelonine napade uspio je otkloniti Chelsea kroz svih 90 minuta jučerašnjeg polufinala LP, iako je taktika Guusa Hiddinka postavljena na potpuno drugačiji način. Kukavička igra engleske strane prouzrokovala je u Barceloni mnoštvo nezadovoljstva, premda motiva za uzvrat na Stamford Bridgeu igračima Pepa Guardiole i dalje ne manjka.

"Pokušali smo igrati nogomet, napadati i zabiti pogodak. Ipak, kada ti se momčad na suprotnoj strani potpuno zatvori i ne želi igrati, sve postaje puno kompliciranije.", spočitnuo je zatvorenu i izrazito defanzivno orijentiranu igru Chelseaju Andres Iniesta.

"U London ćemo otputovati motivirani; želimo zabiti i pobijediti. Nadam se da će pravda biti zadovoljena i da ćemo se naći u finalu."

Sličnog je mišljenja i desni bek, Dani Alves: "Chelsea je u Španjolsku došao s namjerom da odigra neriješeno i osigura da ne zabijemo pogodak. To je njihov stil igre i neće ga promijeniti niti u uzvratu.", misli Brazilac.

Unatoč tome, dominantnost namjeravaju nametnuti i na Stamford Bridgeu. "Optimistični smo i u Engleskoj ćemo nastaviti sa svojom igrom. Ništa još nije odlučeno, a Chelsea će morati proliti puno krvi da bi nas eliminirao."

Marquez okončao sezonu

Ozljeda Rafe Marqueza koju je zadobio u drugom poluvremenu jučerašnje utakmice pokazala se ipak ozbiljnijom nego što je to itko očekivao. Barceloninom je stoperu stradao naime meniskus lijevog koljena, zbog čega će propustiti ostatak sezone i na dispozciji Josepu Guardioli neće biti u uzvratu na Stamfordu Bridgeu. Otegotna okolnost za njegovu momčad je i ta što je njega zamjena, Carles Puyol, zbog prigovora zaradio treći žuti karton, zbog čega također neće moći nastupiti u sljedećoj utakmici.

Osvrnuo se kratko i na predstojeći El Classico španjolskog prvenstva. "Ovaj tjedan je za nas jedan od najvažnijih budući da ćemo protiv Reala pokazati koliko aspiriramo na naslov prvaka Španjolske. Nemoguće je bilo potpuno ih izbiti iz glave, ali svjesni smo da smo i u slučaju poraza još uvijek u prednosti."

Strateg engleske strane nije propustio pak pohvaliti svoje igrače te istaknuti zadovoljstvo nulom u Barceloninom grotlu. "Psihički smo bili veoma hrabri i zadovoljni smo rezultatom protiv ekipe koja igra prekrasni nogomet. Ipak, ništa još nije odlučeno, u današnjem nogometu prednost domaćeg terena i ne znači puno, pogotovo ako morate zabiti pogodak."

Apostrofirao je i neutraliziranje Messija kao jedan od krucijalnih razloga pozitivnom rezultatu. "Utakmicu je spasio perfektni Čeh, iako je svoje zadatke sjajno obavio i Jose Bosingwa koji je veliku pomoć dobivao i od Maloude na lijevoj strani kada bi se Messi odlučio na ulazak u sredinu. Zadovoljan sam što smo ga uspjeli držati pod kontrolom i taktički potpuno neutralizirati, što naravno ne znači da se u uzvrat neće vratit još jači i opasniji."

"Morali smo biti hrabri, ali i igrati veoma inteligentno. Imali su posjed lopte, ali mi smo ostali zgusnuti znajući da posebno vole prodirati kroz sredinu. Kada pogledate u njihovu recentnu povijest možete primijetiti da smo jedina momčad koja je spriječila Barcelonu od postizanja pogotka na Nou Campu ove sezone, stoga je ovaj rezultat za nas i i više nego odličan.", zaključio je Hiddink.

Najveće je zamjerke Pep Guardiola pak uputio na račun suca, Wolfganga Starka, koji nije dovoljno zaštitio njegove kreativce i u nekoliko navrata ozbiljno pomiješao kriterije. "Samo je jedna momčad pokušala igrati nogomet i sudac je to trebao uzeti u obzir. Michael Ballack je mogao biti isključen, igrao je iznimno agresivno i u nekoliko navrata zaslužio opomenu.

"Sudac definitivno nije imao svoj dan; ne razumijem kao je Yaya Toure mogao požutjeti nakon strašnog prekršaja na Xaviju. Nije mi prihvatljivo takvo arbitriranje u polufinalu Lige prvaka. Napravili smo sedam prekršaja naspram Chelseajevih 20, te unatoč tome završili s istim brojem kartona."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!