Nogomet

Xavi: "Suđenje je smiješno"

Antonija Pavlić • srijeda, 29.04.2009.
Xavi: "Suđenje je smiješno"
Foto: EPA

Defanzivna i pomalo gruba igra Chelseaja u jučerašnjem polufinalu Lige prvaka spriječila je prvi puta ove sezone Barcelonu u postizanju pogotka na Nou Campu, premda je prema prikazanom trebalo pasti i više od dva zgoditak. Igrači Blaugrane gotovo su jednoglasno odlučili teret krivnje staviti na suca, koji je prema njima uveo neujednačen kriterij i dopuštao grubu igru Chelseaja ne sankcioniravši ju pritom u potpunosti zaslzuženim kartonima..

Xavi, koji je u odsustvu Carlesa Puyola u jučerašnjem polufinalu ponio kapetansku vrpcu Barcelone, oštro je napao krovnu europsku nogometnu organizaciju i spočitnuo im da ne štite igrače koji se žele nadigravati.

"Već sam rekao da u Uefi samo pričaju o fair-playu, a kada se to treba primijeniti u praksi onda su nigdje. Smiješno je da sudac nije zaštitio našu igru i kaznio Chelsea kojem je jedina zadaća bila uništiti svaki pokušaj konkretnog napada. Kada se teški prekršaji ne sankcioniraju nikakvim opomenama, a prigovor potput onog Yaye Tourea da, onda mogu samo plakati."

"Rezultat nije pravedan. Iznenađen sam takvom defanzivnom igrom Chelseaja koji je isključivo tražio 0:0.", zaključio je.

Isto je mišljenje podijelio i Yaya Toure, koji je početkom drugog poluvremena opravdano protestirao tražeći kaznu za teški prekršaj na Xaviju, no pritom i sam požutio. "Ne možemo imati suca koji neće svirati očiti prekršaj na našem igraču, a kada je suparnički na podu odmah 'puše'."

"O kontroverznom ćete suđenju morati upitati samog arbitra.", sarkastično je na pitanje o ocjeni suđenja odgovorio Samuel Eto'o. "Dali smo sve od sebe, no to je nogomet. Na Stamford Bridgeu se sigurno nećemo braniti, napast ćemo i pokušati postići pogodak pa vidjeti kako će Chelsea na to reagirati."

"Ne vjerujem da će imati isti pristup kao i jučeras i čekati nas na svojoj polovici.", zaključio je kamerunski napadač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!