Vodeni sportovi

Oxford i Cambridge se oštre za Split

Sportnet • četvrtak, 30.04.2009.
Oxford i Cambridge se oštre za Split

U hotelu Lav na konferenciji za medije predstavljena je 8. Međunarodna veslačka regata osmeraca Sveti Duje koja će se održati 9. i 10. svibnja 2009...

Na konferenciji za novinare sudjelovali su prorektor splitskog sveučilišta Prof.dr.sc Željko Domazet, Toni Gamulin, predsjednik Sveučilišne sportske Udruge, Luka Grubor, veslačka legenda Oxforda, Igor Boraska, veslačka legenda Gusara, Josip Čulić, Direktor prodaje i marketinga hotela Le Meridien Lav i Anthony Johnson, predsjednik Uprave Zavoda za poslovnu inteligenciju.

I ove će godine, sveučilišni osmerci engleskih sveučilišta, sinonima za veslanje, Oxforda i Cambridgea ogledat će svoje snage u subotu, 09. svibnja s početkom u 9 sati na regatnoj stazi u Spinutu skupa s ostalim sveučilištima iz Hrvatske i inozemstva, dok će legende engleskih visokih učilišta i trofejnoga hrvatskog kluba Gusara odraditi sprinterske utrke u nedjelju na Rivi s početkom u 12 sati.

Kako je istaknuo Luka Grubor, ekipe Oxforda i Cambridgea će nastupiti u gotovo istom sastavu kao i prije mjesec dana na utrci na Temzi, uključujući i Antu Kušurina, štrokera posade Oxforda dok će se među legendama koje će veslati za oba sveučilišta naći će se osvajači brojnih medalja s olimpijskih igara i svjetskih prvenstava.

Igor Boraska je ukrako predstavio i kako teku pripreme veslačkih legendi Splita te je najavio da će ove godine splitska ekipa biti pojačana ne samo njim samim već i Sinišom Skelinom čime se žele odužiti organizatorima što lani nisu bili u mogućnosti nastupiti.

Tijekom konferencije za novinare Anthony Johnson u ime Zavoda za poslovnu inteligenciju i Jospi Čulić u ime hotela Le Meridien Lav potpisali su ugovore o sponzorstvu iskazujući svoje zadovoljstvo što mogu sudjelovati u prestižnom sportskom natjecanju koje će pridonijeti promidžbi grada Splita kao turističke destinacije.

Sportnet.hr je i ove godine uključen u projekt kao medijski pokrovitelj veslačke regate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!