Rukomet

1. HRL: Trogiru i Umagu derbiji

Željko Kubatka • četvrtak, 30.04.2009.
1. HRL: Trogiru i Umagu derbiji
Foto: Željko Kubatka

U Koprivnici je gostovala Lokomotiva u utakmici koja je nekad donosila rezultatsku neizvjesnost dok je večeras riješena u prvih deset minuta, Trogiranke u Puli osvojile dva boda golom iz sedmerca a Umažanke pobijedile u derbiju začelja Kutjevački podrum……

U derbiju svih derbija najboljih hrvatskih rukometašica između Podravke Vegete i Lokomotive rezultat kakav ne priliči utakmici u kojoj se sastaju prva i druga ekipa na tablici. Pobjednik susreta, dvije čelne ekipe Lige za prvaka, odlučen je u prvih deset minuta. Prvi gol za Zagrepčanke postigla je Marina Bazzeo sa sedam metara u devetoj minuti nakon šest uzastopnih golova rukometašica Podravke. Raspucane Koprivničanke do kraja 30-e minute imaju +12 pa je drugi dio bio samo formalnost u kojem su podravkašice povećale svoju gol razliku. Trener Zovko je ovaj put dao priliku samo jednoj mladoj rukometašici i to Marijeti Vidak koja je postigla jedna gol iz igre i jedan sa sedam metara. Sve igračice Podravke, osim Todorovske i golmanica, su se upisale u listu strijelaca a predvodile su ih sa šest zgoditaka Andrea Penezić i Anita Bulath. Desetka Lokomotive Nikica Pušić postigla je polovicu golova od broja kojeg nosi na dresu.

U Puli se ponovo igrao odličan rukomet izvrsnih ekipa u kojoj je s(p)retnija, Trogirska, pobijedila. Mogla je utakmica završiti i sa podjelom bodova, što bi bilo možda i najpoštenije, da sutkinje iz Karlovca Antonija Krivačić i Tatjana Rašić nisu tri sekunde prije isteka poništile gol Arene zbog navodnog prekršaja linijske igračice. Ipak i pulske rukometašice su kumovale svom porazu ne realiziravši dvije kontre u posljednjim minutama utakmice, a sve je dobro krenule za Puljanke. I početno vodstvo 4:1 pa 12:8 što nisu uspjele sačuvati do 30. minute. Zadnje vodstvo od četiri gola prednosti rukometašice Adrijane Prosenjak imale su u desetak minuta do kraja a onda Trogiranke golovima Džeko i Hrgović dostižu prednost Arene i u zadnju minutu se ulazi sa neriješenim rezultatom. Irena Džeko postiže gol iz sedmerca za vodstvo 27:26 za gošće i ostaje petnaestak sekundi do kraja u kojima Arena postiže gol a sutkinje ga poništavaju. Sa dva osvojena boda u Puli Trogir se približio Lokomotivi na samo dva boda zaostatka. Trogiranke su igrale bez svojeg najubojitijeg strijelca Ivane Petković a odlično ju je zamijenila Irena Džeko sa deset golova uz sedam Marije Hrgović. Tanja Kiridžić i Tina Gavranić su zabile po pet golova za poraženu ekipu Arene.

Pobjeda Trešnjevke protiv jedinog takmaca u borbi za prvo mjesto koje vodi put Europe sa odličnom igrom Nine Jukopile koja je postigla skoro pola golova svojih zelenih suigračica, ukupno 14 od čega šest iz kaznenog udarca. Dok su u prvom poluvremenu Tvinovke još uspijevale održavati priključak početkom drugog, zahvaljujući ponajprije izgubljenim loptama svojih protivnica, Trešnjevka dobiva priliku za povećanje rezultatske prednosti. Sa četiri gola domaće rukometašice Trešnjevke odlaze na 22:15 što virovitičke lavice više nisu mogle dostići. Nives Kajganić sa jedanaest i Sanela Matanći sa četiri obrane spasile su Tvin od još većeg poraza. Marijana Tarle deset i Iva Milanović-Litre šest postignut golova. Ovom pobjedom Trešnjevka je povećala razliku na četiri boda ispred virovitičkog Tvin Trgocentra.

Koka i Osijek, dvije najjače ekipe Lige za ostanak sastale su se u Varaždinu. Varaždinke su ovaj put pobijedile dobrom igrom u zadnjem dijelu utakmice. U utakmici prepunoj grešaka i izgubljenih lopti domaće rukometašice su se bolje snašle. Do rezultata 20:20 pobjednika je bilo teško prognozirati nakon čega Varaždinke prave manje grešaka u realizaciji napada pa se prednost polako povećava na konačnih +6. Tri igračice su postigle po sedam golova, Lana Sušec kod Koke, te Ivona Bednjenec i Josipa Bošković kod Osječanki.

Riječanke su u utakmici koja ne odlučuje o ničemu pobijedile u gostima kod Sesveta. Direktor Sesveta nam je razočarano izjavio da je igra njegove ekipe bila skandalozno loša pa se ne bi čudili niti ako im uprava skreše stipendije. S druge strane nije ni za zamjeriti rukometašicama Sesveta i Zameta što su beznačajnoj utakmici igrale bezvoljno. U relaksirajućem rukometu u kojem niti jedna ekipa nije imala značajniju prednost pobjednik je odlučen zadnjim golom Riječanke Dine Havić. Najbolja među slabima je bila Tea Linić sa postignutih devet golova za Zamet dok je na golu Sesveta Marija Karaula zaustavila 14 udaraca Zamećanki.

Tko čeka taj dočeka! I Umažani su dočekali četvrtu pobjedu svojih rukometašica i to u susretu derbija začelja. Kako i ne bi pobijedile kada je Nedjeljko Lalić uspio sakupiti samo deset Požežanki koliko ih je bilo na popisu u Umagu. Samo tri Požežanke su se upisale u listu strijelaca Martina Raguž (11), Ivona Đipalo (9) i Irena Matutinović (3). Cijela je utakmica bila u znaku domaćih rukometašica koje su pred 300 gledatelja imale stalno vodstvo i može se reći da su zasluženo osvojile dva boda. I sa ta dva novoosvojena boda ostale na posljednjem mjestu, bod iza Kutjevačkog podruma. Teuta Hodžaj (8) i Marina Baksa (6) postigle su najviše golova za Umag.

1. Dukat HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

24. kolo

Arena26:27Trogir
Podravka Vegeta38:22Lokomotiva
1Podravka Vegeta (+44)61128:612+51656
2Lokomotiva (+31)5800:681+11934
3Trogir (+29)5761:715+4634
4Arena (+29)6725:736-1131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!