Zimski sportovi

Uvjerljiva pobjeda SAD-a

Martina Oštrić • subota, 02.05.2009.
Uvjerljiva pobjeda SAD-a
Foto: EPA

Jedina danas odigrana utakmica skupine E donijela je reprezentaciji SAD-a zagrijavanje pred sutrašnju utakmicu sa najljućim protivnicima, Rusima. Stradali su Francuzi, a utakmica je završila rezultatom 6:2...

Francuzi su nervozno započeli utakmicu, te već u četvrtoj minuti zaradili prvo isključenje na utakmici. Čast da prvi sjedne na klupu za kažnjene pripala je Jonathanu Zwikelu, što Amerikanci nisu propustili iskoristiti. Kyle Okposo koristi brojčanu prednost te dovodi svoju momčad u vodstvo.

Ostale utakmice

Osim utakmica E i F skupine, danas su na svjetskom prvenstvu odigrane i dvije utakmice za ostanak u elitnoj diviziji. Reprezentacije Danske i Austrije napravile su prvi korak prema tom velikom cilju. Austrijanci su imali relativno lak posao protiv možda i najslabije reprezentacije ovog prvenstva - pobijedili su Mađarsku rezultatom 6:0. Reprezentacija Danske je, s druge strane, imala nešto teži posao protiv Nijemaca. Nakon dvije trećine i rezultata 1:1, Danci su u posljednjem periodu uspjeli postići dva pogotka te baciti Nijemce u borbu za ostanak među najboljima.

Vezane vijesti

Na žalost simpatizera francuske reprezentacije njihovi hokejaši nakon prvog pogotka nisu izvukli nikakvu pouku, te su nastavili prikupljati minute kazne koje su do kraja utakmice iznosile 39:10 u korist Francuza. U desetoj minuti Manavianu se na kažnjeničkoj klupi pridružuje Roussel, što Wilsonova momčad nije propustila iskoristiti. Asistent kod prvog pogotka, David Backes povisuje vodstvo na 2:0, što je ujedno i rezultat kojim se otišlo na prvi predah.

Druga trećina donijela je potpunu golijadu u Bernu. Shannon nakon pet minuta igre prvo dovodi svoju momčad na tri gola prednosti, a dvije minute kasnije Keith Ballard daje i svoj doprinos za 4:0. Francuzi, nakon što su se u prvoj trećini ispucali s kaznama u drugoj uopće nisu imali penala, no kod prvog su gola iskoristili poklon svojih protivnika. Staffordovo izbivanje s terena kapitalizirao je Yorick Treilley u 10. minuti.

Sljedeće dvije minute donijele su još po gol na svakoj strani. Patrick O Sullivan iz drugog je pokušaja uspio matirati Lhenryja, a posljednji francuski gol na utakmici djelo je Pierrea Edouarda Bellemarea u 12. minuti.

Do kraja utakmice Amerikanci su poentirali još jednom. Dva igrača više u desetoj minuti posljednje trećine iskoristio je branič Jack Johnson te donio konačni rezultat utakmice 6:2.

Momčad SAD-a zasluženo je odnijela pobjedu nad slabašnim Francuzima za koje je, realno, i ulazak u drugi krug natjecanja uspjeh.

Skupina E:
SAD - Francuska 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!