Rukomet

Lokomotiva pregazila Arenu, Koka iznenadila u Požegi

Željko Kubatka • nedjelja, 03.05.2009.
Lokomotiva pregazila Arenu, Koka iznenadila u Požegi
Foto: Kristijan Komarica

Uvjerljivo pobjedom rukometašice Lokomotive pokazale dobru formu pred odlučujuće susrete za osvajanje drugog mjesta, Umažanke nisu uspjele iznenaditi u Osijeku, Trešnjevka osigurala prvo mjesto u Ligi za Europu...

U Trogiru prava golijada Podravke u susretu koji nije imao nikakve rezultatske neizvjesnosti i u kojem smo se nadali većem otporu Trogiranki barem na nivou finala Kupa. U sastav se vratila i Ivana Petković no ni to nije pomoglo domaćim rukometašicama iako je Ivana bila najbolji strijelac na utakmici sa devet golova. Raspucane podravkašice predvodila je krimovka Kristina Franić sa osam golova a gol manje postigle su Penezić i Kožnjak.

U Domu sportova Lokomotiva je uvjerljivo pobijedila pulsku Arenu. U prošlom prvenstvenom susretu Puljanke su uspjele iznenaditi i pobijediti u Zagrebu ali ovaj put su pale bez otpora. Ponovo je briljirala Jelena Grubišić na golu Lokomotive. Sa 16 obrana i jednim postignutim golom bila je najzaslužnija u odličnoj igri lokosica u čijem sastavu su skoro sve rukometašice dobro odigrale. Osobito je igra u obrani bila dobra sa ponekad prečvrstim startovima što je rezultiralo sa 12 minuta isključenja i jednim crvenima kartonom Renate Knježević koja je za Sportnet.hr izjavila: "Ušle smo u utakmicu jako dobro, igrale smo čvrsto i agresivno obranu sto je rezultiralo brojnim kontrama i lakim golovima. Ekipa Arene nam je ostala dužnik jer smo oba puta u prvenstvu izgubile od njih, ali današnjom dobrom igrom smo pokazale da smo bolja i kvalitetnija ekipa te se nadamo osvajanju drugog mjesta."

Puljanka Sandra Nikčević je izjavila: "Ušle smo loše u utakmicu što je Lokomotiva znala dobro iskoristiti. Sa pokretljivom i visokom 6-0 obranom i sa jako dobrom Grubišičkom na golu i sa njihovim brzim kontrama, nismo imale rješenja. Tijekom cijele utakmice nismo uspjele uhvatili rezultatski priključak, uslijed nedostatka motivacije sa naše strane i njihove želje za pobjedom, kako bi nam se revanširale za prethodna dva poraza. Što se Arene tiče, naše mjesto na tablici je nepromijenjeno i tako će ostati bez obzira na ishod slijedećih utakmica."

Trešnjevka je pobjedom u Rijeci napravila presudan korak za osvajanje prvog mjesta u Ligi za Europu. Sigurna i uvjerljiva pobjeda pod vodstvom trenerice Mateje Brezić. Njene zelene rukometašice sve su riješile u drugoj polovici prvog poluvremena a osobito su bile raspoložene Martina Pavić i Ana Zovko. Najefikasnija je ponovo bila Nina Jukopila, ovaj put je postigla osam golova. Najviše golova za domaće rukometašice Zameta postigla je Tea Linić (6).

Virovitičanke su svoj susret sa raspoloženim Sesvećankama izgubile na kraju utakmice, sa gubitkom bodova izgubile i šansu za igranje u euro kupu slijedeće sezone jer je Trešnjevka odmakla predaleko. Rukometašica Sesveta i hrvatska reprezentativka Nikolina Grmoja rekla nam je: "Mi smo ušle u utakmicu da isperemo loš dojam koji smo ostavile zbog prijašnja dva poraza od Trešnjevke, a pogotovo doma od Zameta. Krenule smo agresivno u obrani, one su dosta griješile i iz brzih polukontri i kontri smo im zabijale lake golove i povele sa 6:1,a poslije toga i 10:3.

Slijedio je njihov time-out gdje su promijenile obranu, a nas nije išao šut sa vanjske pozicije, pa su došle na 11:9, ali uspjele smo se ponovo posložiti u obrani i zahvaljujući Tei Golubić i njezinim golovima sa krila priveli smo prvo poluvrijeme kraju sa rezultatom 16:13. U nastavku su igračice Tvina puno bolje ušle u drugo poluvrijeme i odmah sustigle našu prednost i povele sa 23:20 poglavito zbog naše loše igre u obrani. Hvala Bogu pa je trenerica Jasna Kozjak na vrijeme reagirala i pozvala time-out, posložile smo se u obrani te zahvaljujući golovima Željke Vidović i obranama Dubravke Bukovine stigle do izjednačenja 23:23, a potom i do krajnjeg rezultata 28:25 i naše pobjede."

Osječanke su pobijedile na tablici posljednji Umag iako se to nije dalo zaključiti po igri, Umažanke su pružale dobar otpor domaćim osiguravateljicama a utakmica je riješena u posljednjoj četvrtini golovima vanjske igračice Ivone Bednjanec, danas najefikasnije sa devet golova te krila Jelene Franić i Ane Stilinović po osam golova. U redovima gošći najbolje su bile golmanica Andrea Pavić (15 obrana) i Tea Bunić (8 golova) a jedna od najiskusnijih Umažani Teuta Hodžaj za Sportnet.hr je rekla: „ Mislim da smo bile u utakmici, ali pad koncentracije i uobičajne najbanalnije greške nas uvijek koštaju bodova u utakmicama sa suparnicama koje, skromno smatram, nisu bolje od nas. Uz to su zakazale i pojedine rukometašice koje inače solidno ili jako dobro odrađuju svoj posao. Svjesni smo gdje smo, ali se ne predajemo."

Varaždinske rukometašice zakomplicirale su borbu ostanak pobjedom u Požegi. U veliko bitci u kojoj je stalnu rezultatsku prednost imala gostujuća ekipa pobjednik je odlučen zadnjim golom Varaždinki. Andreja Hrg osam golova te Petra Oštarijaš i Snježana Horvat po pet za Koku a ovaj put najefikasnija Požežanka je bila Ivona Đipalo sa devet golova. U razgovoru poslije utakmice trener pobjedničke ekipe Koke Željko Golik rekao nam je: „Bila je to borbena utakmica i pomalo prljava, Požegi bi puno značili bodovi za ostanak, no mi smo odigrali hrabro i nismo se dali. Čestitam svojim curama na hrabroj igri i pobjedi". Kutjevački podrum je ostao na pretposljednjem mjestu sa samo bodom prednosti pred Umagom.

Liga za prvaka, 3. kolo
Trogir - Podravka Vegeta 24:43 (13:21)
Lokomotiva - Arena 35:21 (18:11)

Liga za Europu, 3. kolo
Tvin Trgocentar - Sesvete Agroproteinka 25:28 (13:16)
Zamet – Trešnjevka 24:27 (10:15)

Liga za ostanak, 3. kolo
Kutjevački podrum - Koka 19:20 (9:10)
Osijek CO – Umag 29:25 (15:12)

1. Dukat HRL žene - Liga za Europu

  • Rezultati
  • Ljestvica

25. kolo

Virovitica25:28Sesvete
Zamet24:27Trešnjevka
1Trešnjevka (+28)6748:655+9336
2Virovitica (+26)6765:803-3832
3Sesvete (+17)6714:764-5024
4Zamet (+21)6742:801-5924

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!