Košarka

Najbolja obrambena petorka lige

Vid Horvat • petak, 08.05.2009.
Najbolja obrambena petorka lige
Foto: EPA

Određena je najbolja obrambena petorka regularnog dijela sezone. Jedan igrač bio je siguran, centar Orlanda i najbolji obrambeni košarkaš godine - Dwight Howard. Drugi su manje-više očekivani, jer stvarno, predvode svoje momčadi u svim statistikama...

Za prvu i drugu najbolju obrambenu petorku lige glasove je dalo 30 trenera NBA momčadi. Oni nisu smjeli davati bodove jedino igračima iz svojih momčadi, dok su po dva glasa dali za prvu petorku, a jedan za drugu.

Superman je kao prvi izbor sakupio 55 glasova (27 za prvu petorku), slijedi najbolji igrač Lakersa, Kobe Bryant sa 53, a treći je MVP lige LeBron James s ukupno 47 skupljenih poena. Uz njih, prvu petorku su upotpunili playmaker Hornetsa i jedan od najtalentiranijih bekova lige Chris Paul (36) te krilo Celticsa Kevin Garnett (35).

Howard predvodi ligu u skokovima (13.8) i blokadama (2.9), postavši tako tek peti igrač u povijesti koji je bio najbolji u obje kategorije. Prije njega to je uspjelo samo velikanima poput Kareem Abdul Jabbara, Billa Waltona, Hakeema Olajuwona i Bena Wallacea.

Da još napomenemo drugu petorku, u koju su ušli centar Spursa Tim Duncan, bek Heata Dwyane Wade, playmaker Bostona Rajon Rondo i dvojac Houstona Shane Battier i Ron Artest.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!